Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяких українців залишили без допомоги: чому в Мінсоцполітики відмовились платити

Деякі переселенці перестануть отримувати допомогу від Міністерства соціальної політики

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українців залишили без фінансової допомоги

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З моменту початку своєї програми по допомозі тимчасово переселеним особам Міністерство соціальної політики виплатило близько 6 мільярдів гривень. Проте, частина із українських переселенців вже не зможе її отримувати.

Про це стало відомо із офіційної сторінки Мінсоцполітики у Facebook.

Чому громадяни залишаться без виплат?

Представники Міністерства соціальної політики розповіли, що починаючи з серпня 2023-го року частина українців все ж таки буде змушена залишитись без виплат. Мова йде про тих громадян, які довгий час перебували закордоном та не повернулися станом на 1 число цього місяця.

В Мінсоцполітики розповіли, що виплати були припинені тим громадянам, які перебували закордоном мінімум місяць станом до 15 липня і не змогли повернутися на територію України до 1 серпня 2023-го року. Відтепер, ніхто з них не зможе отримувати фінансову допомогу від Мінсоцполітики.

Скільки українців залишаться без виплат?

Якщо вірити даним Державної прикордонної служби України, то стає відомо, що станом на серпень 2023-го під рішення Міністерства соціальної політики про припинення виплат на проживання потрапляє приблизно 109 тисяч громадян України. Всі вони виїхали закордон більше місяця назад і досі не повернулися до країни.

Примітно, що громадяни, які зараз перебувають на території України або ж встигли повернутись до 1 серпня ще й досі будуть отримувати виплати від держави. Крім цього, в Міністерстві соціальної політики також нагадали, що зараз в державі діють нові виплатні періоди. Внутрішньо переміщені особи можуть отримувати фінансову допомогу кожного місяця 15 та 28 числа.

Додаткові виплати 150 тис. грн українцям

Також раніше сайт Pro Гроші повідомляв, що деякі українці можуть отримати додаткові виплати по 150 тисяч гривень. Такі кошти пропонує благодійна організація "СОС Дитячі Містечка" в якості своєї грантової програми на створення або відновлення власного бізнеса.

Проте, слід зазначити, що отримати ці кошти можуть далеко не всі. Послуги доступні лише для внутрішньо переміщених осіб і лише в п'яти областях України:

  • Івано-Франківській;
  • Чернівецькій;
  • Київській;
  • Полтавській;
  • Львівській.

Крім того, переселенець, який потребує допомоги повинен мати чинний статус ФОП. У випадку, якщо його немає він може відкрити новий протягом найближчого місяця, якщо ж ВПО не може зробити це за такий термін, тоді виплат не буде.

Нагадаємо, раніше ми писали про 3 види допомоги, які українці можуть отримати через Дію. Також ми повідомляли про те, що українцям виплатять нову фінансову підтримку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.