Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі військові можуть отримати щорічну грошову допомогу: скільки виплатять та за яких умов

Розповідаємо, хто з військовослужбовців може розраховувати на виплату грошової допомоги у 2023 році

Фото: УНІАН, Генштаб. Колаж: Pro Гроші

Отримати грошову допомогу військовослужбовці можуть лише за певних умов

Фото: УНІАН, Генштаб. Колаж: Pro Гроші

Українські військовослужбовці можуть отримати грошову допомогу для вирішення соціально-побутових питань. Така допомога виплачується щороку, але нараховують її лише за певних підстав.

Про це повідомляє юридичний Telegram-канал "Ти ж юрист".

Яку суму виплат можна отримати?

Виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань здійснюються щороку та не можуть перевищувати розмір місячного грошового забезпечення військовослужбовця.

Які є підстави для отримання такої грошової допомоги?

У 2023 році виплати нарахують військовослужбовцям, які:

  • отримали поранення при виконанні завдань під час воєнного стану;
  • отримали інвалідність внаслідок поранення, повʼязаного із захистом Батьківщини;
  • безперервно перебувають на лікуванні, реабілітації або у відпустці для лікування, у звʼязку з хворобою, повʼязаною із захистом Батьківщини (понад 30 днів), внаслідок травм, захворювань нервової, серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату та інших захворювань органів та систем з тяжким перебігом або наслідками, що потребують проведення багатоетапного хірургічного лікування, протезування втраченої кінцівки (кінцівок), органів, індивідуального ендопротезування, трансплантації догляду, протирецидивного лікування з довготривалим застосуванням дорогих лікарських засобів.

Як отримати виплати?

Для того, аби отримати грошову допомогу для вирішення соціально-побутових питань, потрібно на ім'я безпосереднього командира подати відповідний рапорт, за можливості це потрібно зробити особисто. Якщо військовослужбовець не має такої змоги, то він може звернутися до своїх бойових побратимів та через них подати такий рапорт.

Що не можуть зробити українці без військового квитка?

Керуючий партнер ЮК Winner Ігор Ясько у коментарі сайту Pro Гроші зазначив, що військовозобов'язані українці під час працевлаштування або вступу до вишу, мають надати відповідний військово-обліковий документ. Це буде підтверджувати, що особа перебуває на військовому обліку.

Підприємства, установи та організації повинні перевірити під час прийняття на роботу чи навчання наявність даного документа, якщо його не буде, то військовозобов'язані не зможуть отримати роботу та вищу освіту.

Раніше ми розповідали, чи зміняться виплати військовослужбовцям на початку осені. Також ми писали, як масове звільнення військкомів може вплинути на мобілізацію в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.