Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі пенсіонери зможуть отримати по 1 200 гривень додатково – кого торкнеться

Розповідаємо, хто може розраховувати на перерахунок пенсійних виплат влітку 2023 року

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі пенсіонери можуть розраховувати на доплату у 1 200 гривень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяким пенсіонерам у березні зробили перерахунок пенсій, проте розраховувати на підвищення виплат у 2023 році може ще одна категорія пенсіонерів.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Кому та як перерахують пенсійні виплати

Йдеться про працюючих пенсіонерів, які вийшли на пенсію зі стажем 35 років та мали виплату близько 7 тисяч гривень. Вони можуть розраховувати на перерахунок у 1 200 гривень.

Для цього потрібно отримати дані про сплачені внески із зарплат у першому кварталі 2023 року, однак вони можуть бути із запізненнями. Таким чином перерахунок пенсій такій категорії українців відбудеться не у квітні, а у червні.

У ПФУ зазначили, що перерахунок виплат для працюючих пенсіонерів буде індивідуальним, адже у всіх різний розмір зарплати.

Хто з пенсіонерів отримає стипендію у 5 000 гривень

Йдеться про діячів фізичної культури та спорту і розповсюджується на визначені категорії осіб. Серед них:

  • громадяни України, які досягли 60-річного віку, та проживають і зареєстровані в Києві;
  • спортсмени, які посіли 1-6 місця на Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх та чемпіони, призери спортивних змагань міжнародного, всеукраїнського рівня;
  • тренери, які займалися активною роботою у сфері фізичної культури та спорту не менше 30 років;
  • спеціалісти сфери фізичної культури та спорту – за активну діяльність у сфері фізичної культури та спорту не менше 30 років та вагомий внесок у розвиток сфери.

Щороку до 1 листопада організації та відомства повинні подати клопотання про присудження стипендії. Для відбору сформують Конкурсну комісію, яка підпорядковуватиметься Департаменту молоді та спорту м. Києва.

Кількість виплат обмежена: щороку обиратимуть лише 50 осіб, яким нараховуватимуть два прожиткових мінімуми для працездатних осіб, тобто 5 368 гривень. Повторно позмагатися за доплати можна лише з періодичністю у два роки.

Раніше ми розповідали, хто з пенсіонерів може не чекати на підвищення виплат у 2023 році. Також ми писали, хто може отримувати виплати без наявності страхового стажу. Більше про пенсії, субсидії та інші соціальні виплати читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.