Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі пенсіонери з жовтня отримуватимуть більше грошей: кому підвищать виплати

Розповідаємо, кому з українських пенсіонерів варто очікувати на підвищення щомісячних виплат та від чого залежить розмір доплат

Фото: Pixabay

Додаткові кошти для пенсіонерів

Фото: Pixabay

Пенсії в Україні можуть підвищуватись з різних причин, таких як індексація чи перерахунок виплат. Також деякі громадяни мають право на спеціальні доплати до пенсії.

Про те, кому та на скільки можуть підвищити пенсії у жовтні, пояснили в Пенсійному фонді України.

Жовтень принесе приємні новини для частини українських пенсіонерів. Хоча в цьому місяці не передбачено нових індексацій чи перерахунків виплат, певна категорія пенсіонерів все ж може розраховувати на збільшення пенсії.

На скільки можуть вирости пенсії українців у жовтні

На таку вікову надбавку можуть претендувати пенсіонери, які:

  • отримують пенсію за віком;
  • мають загальну щомісячну пенсію, яка не перевищує 10 340,35 грн;
  • досягли віку 70 років.

Сума доплати варіюється залежно від вікової групи. Наприклад:

  • особи віком від 70 до 74 років отримують доплату в розмірі 300 грн;
  • пенсіонери віком від 75 до 79 років мають право на доплату в 456 грн;
  • громадяни віком від 80 років – на 570 грн.

Ці надбавки нараховуються автоматично і додаються до основної суми пенсії, коли пенсіонер досягає необхідного віку.

Де можна дізнатись розмір своєї майбутньої пенсії

Пенсійний фонд пропонує декілька способів для проведення попереднього розрахунку пенсії, і одним із найзручніших є онлайн-сервіс "Пенсійний калькулятор".

Окрім цього методу, ви можете звернутися до Сервісного центру Пенсійного фонду України, щоб дізнатися попередній розмір вашої майбутньої пенсії. Для цього необхідно пройти кілька етапів:

  1. Відвідування Сервісного центру: завітайте до найближчого Сервісного центру, де спеціалісти оцінять ваше право на отримання пенсії.
  2. Орієнтовний розрахунок пенсії: фахівці проводять попередній розрахунок на підставі ваших даних у системі персоніфікованого обліку та електронної трудової книжки.
  3. Перевірка стажу та роботи: у процесі розрахунку експерти ПФУ аналізують ваш страховий стаж і трудову діяльність відповідно до чинних нормативів.

Після цього в установі створюється протокол, в якому вказуються результати про призначення пенсії або відмову, а також інформація про ваш страховий стаж.

Раніше ми писали, чи можуть українці отримувати пенсію перебуваючи за кордоном, а також чи можуть українці отримувати одразу декілька видів соціальних виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.