Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії: пояснення від ПФУ

Розповідаємо, як українці можуть розрахувати розмір свого майбутнього пенсійного забезпечення у 2024 році

Фото: Pexels

Самостійний розрахунок пенсії

Фото: Pexels

Будь-який громадянин України може дізнатися, яку пенсію йому призначать, незалежно від віку чи тривалості трудового стажу. Для цього можна скористатися "Пенсійним калькулятором" або звернутися до Сервісного центру Пенсійного фонду.

Про те, як дізнатись розмір своєї майбутньої пенсії, пояснили в Пенсійному фонді України.

Пенсійний фонд надає кілька варіантів для попереднього розрахунку пенсії. Один із найбільш зручних способів — це онлайн-сервіс "Пенсійний калькулятор". Цей сервіс дає можливість:

  1. Робити розрахунки в будь-який зручний час: ви можете скористатися калькулятором, коли для вас це стане актуально.
  2. Врахувати всі необхідні дані для точного розрахунку: калькулятор враховує всі важливі показники для максимально точного результату.
  3. Отримати повну інформацію про страховий стаж і орієнтовний вік виходу на пенсію: ви отримаєте інформацію про свій стаж і можливий час виходу на пенсію.

Після розрахунку автоматично генерується протокол, що містить дані про призначення пенсії або відмову, а також деталі страхового стажу.

Де отримати попередній розрахунок пенсії

Окрім "Пенсійного калькулятора", ви також можете звернутися до Сервісного центру ПФУ для отримання попереднього розрахунку пенсії. Для цього потрібно пройти такі етапи:

  1. Візит до Сервісного центру: зверніться до найближчого Сервісного центру, де фахівці перевірять ваше право на пенсію.
  2. Орієнтовний розрахунок пенсії: спеціалісти зроблять попередній розрахунок на основі ваших даних у системі персоніфікованого обліку та електронної трудової книжки.
  3. Перевірка стажу та трудової діяльності: у процесі спеціалісти ПФУ перевіряють ваш страховий стаж і трудову діяльність за чинними формулами.

Після розрахунку в установі також формується протокол із даними щодо призначення пенсії або відмови, а також даними щодо страхового стажу.

Раніше ми писали, які соціальні стандарти продовжать діяти у 2025 році та чому їх не планують змінювати, а також яку допомогу на поховання можуть оформити українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.