Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі пенсіонери можуть отримати ще одну надбавку – що для цього потрібно

Українці можуть отримувати різні надбавки та доплати до пенсії

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі пенсіонери можуть отримати додаткову виплату

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні пенсіонери отримують різні доплати та надбавки до своїх основних виплат. Одну з таких надбавок у розмірі 150 гривень можуть щомісячно нараховувати деяким громадянам.

Сайт Pro Гроші розповідає, хто з українців може отримати таку доплату.

Надбавка до пенсії

На щомісячну додаткову виплату у розмірі 150 гривень мають право пенсіонери, які не працюють та утримують дітей до 18 років. Щоб отримати таку надбавку, українцям необхідно звернутися із заявою до відділення Пенсійного фонду України за місцем отримання пенсії та надати такі документи:

  • паспорт;
  • документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • трудову книжку пенсіонера;
  • свідоцтво про народження дитини, яка перебуває на утриманні пенсіонера;
  • довідки уповноважених органів з місця проживання про утримання або спільне проживання із заявником.

Додаткова виплата триватиме до досягнення дитини 18 років.

Кого у грудні не торкнеться підвищення пенсій

З грудня прожитковий мінімум для людей, які втратили працездатність, становитиме 2 093 грн. За ініціативою Кабміну мінімальна пенсія має бути у розмірі 2 100 гривень, тобто інші види пенсій не можуть бути меншими.

Пенсіонери, які отримують 2 100 грн, не відчують підвищення, це також стосується людей, які отримують 2 300 грн або, наприклад, яким виплачують 3 000 грн з жовтня, якщо є достатня кількість стажу та які досягли віку 70+ років.

Хто може отримати доплату до пенсії у розмірі 20%

Деякі пенсіонери можуть розраховувати на надбавку до пенсії у розмірі 20%, це стосується лише тих, хто оселився в гірських районах. Для того, щоб отримати таку доплату, пенсіонери мають отримати статус жителя на території гірського населеного пункту та відповідне посвідчення. Для цього необхідно звернутися до місцевих органів влади або до Центру надання адміністративних послуг.

Раніше ми розповідали, кому з українців "уріжуть" стаж для пенсії. Також ми писали, хто може отримати додатковий стаж для нарахування пенсійних виплат. Більше про пенсії, субсидії та інші соціальні виплати читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.