Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі острови в Іспанії стануть недоступними – що саме там хочуть заборонити

На островах виникають цілі "селища-привиди", а місцеве населення змушене боротися із новими викликами

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Іспанії хочуть ввести обмеження на купівлю нерухомості

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Іспанії влада Балеарських островів, до яких входять популярні курорти Майорка, Менорка та Ібіца, хоче заборонити іноземцям купівлю нерухомості.

Про це повідомляє The Guardian.

Справа в тому, що заможні іноземці все частіше купують житло на островах, тим самим провокуючи подорожчання цін на нерухомість в регіоні. Через це виникають навіть "селища-привиди", тобто населені пункти із порожніми будинками.

"Багато громадян Європи та інших країн можуть дозволити собі нерухомість за цінами, недоступними для громадян цих островів", – пояснила президент Балеарських островів Франсіна Арменгол.

Через цю проблему віце-президент Балеарських островів Хуан Педро Ілланес закликав уряд Іспанії тиснути на ЄС, щоб дозволити заборонити продаж нерухомості на островах іноземцям, за винятком іммігрантів та легальних резидентів. Водночас, проблема виникає в тому, що така заборона буде суперечити європейському принципу вільного пересування.

Крім того, місцеві урядовці просять від влади Іспанії врегулювати ціни на житло на островах, оголосивши острова "стресовою зоною", яка визначається як місце, де орендна плата або вартість іпотеки перевищує 30% середнього місцевого доходу.

Майорка переповнена, попри війну та "ковід"

Як розповідало раніше Deutsche Welle, у липні та серпні 2022 року готелі на острові були майже повністю заброньовані. Ні війна Росії проти України, ні високі темпи інфляції, ні хаос в європейських аеропортах не змогли сповільнити туристичний наплив. Навпаки, після обмежень через коронавірус ще більше людей захотіли у відпустку.

У першій половині 2022 року на острів прибуло 4,6 мільйона відпочивальників. Цей показник ще більший, ніж той, що був до початку пандемії.

Хоч для багатьох місцевих жителів туристи і приносять прибуток, серед населення зростає невдоволення. Жителі острова нарікають на страшенний дискомфорт через завелику кількість людей на Майорці.

Раніше ми пояснювали, кому з українців доведеться заплатити податки за свої квартири. Також ми писали про те, як українці купували житло під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.