Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Депутати віддадуть 5,4 млн гривень за дрони дивному ФОПу – що відомо про тендер

Фізична особа-підприємець взяла на себе зобов’язання продати замовнику 13 FPV-дронів на велику суму

Фото: скріншот, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Депутати у Хмельницьку уклали тендер на купівлю 13 FPV-дронів

Фото: скріншот, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради завершив тендер на купівлю спеціалізованої техніки, а саме FPV-дронів, які можуть знищувати бліндажі, танки й автомобілі. Замовник уклав угоду про постачання з ФОПом, який зареєструвався в день оголошення тендеру.

Про це йдеться на майданчику Prozorro.

Депутати виділили на 13 комплектів FPV-дронів з пультами управління, відеошоломом і зарядними батареями 5 460 000 гривень. В тендері взяв участь лише один учасник – ФОП Пархоменко Світлана Миколаївна з реєстрацією в Києві.

Відповідно до даних системи YouControl, жінка відкрила ФОП у день початку тендеру, тобто 11 серпня. Її види діяльності обмежуються неспеціалізованою оптовою торгівлею, а також роздрібною торгівлею електронною апаратурою побутового призначення в магазинах.

 | Фото: Скриншот: Pro Гроші
 | Фото: Скриншот: Pro Гроші

Тендер на купівлю дронів у новоствореного ФОПа

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Тендер на купівлю дронів у новоствореного ФОПа

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Фізична особа-підприємець вперше брала участь у тендері на майданчику ProZorro та одразу уклала угоду на 5,4 млн гривень. Водночас замовник виявив проблемні місця у документації. Зокрема, ніде не вказувалося найменування предмета закупівлі та характеристики – марка, модель, країна походження тощо.

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради зобов’язав виконавця усунути неточності. До речі, граничний термін поставки дронів – не пізніше 14 вересня 2023 року.

Дивні тендери депутатів

Раніше ми розповідали, що Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради оголосив тендер на придбання 15 ноутбуків моделі Dream Machines RG3060-15. Для цього з бюджету виділили майже 1,5 млн гривень, тобто один пристрій оцінили приблизно у 100 тисяч гривень.

Але вже за сумною тенденцією з’ясувалося, що депутати переплатили за ноутбуки орієнтовно 700 тисяч гривень. Ринкова вартість пристроїв – у середньому 55 тисяч гривень. Про це свідчить портал для порівняння цін Hotline.

А в Києві влада вирішила витратити понад 6 млн гривень на зелені насадження для Деснянського району. Згідно з інформацією на Prozorro, до 31 грудня 2023 року підрядник повинен закупити саджанці хвойних і листяних дерев.

Причому вартість деяких рослин дійсно немала: вишня підшерстна коштує від 4 800 гривень за штуку, а дерен білий – близько 600 гривень за саджанець, їх придбають майже 1,5 тисячі штук.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Києві знайшли, на що витратити ще 93 млн гривень, та розповідав, що відомо про новий тендер. Також ми повідомляли, що Енергоатом витратив мільйони гривень на окуповану ЗАЕС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.