Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

День X для фанатів Apple: яким буде новий iPhone 15 та де дивитися презентацію

Розповідаємо, чого чекати від представлення довгоочікуваної лінійки флагманських смартфонів Apple

Колаж: Pro Гроші

Презентація Apple запланована на 12 вересня

Колаж: Pro Гроші

Вже невдовзі компанія Apple проведе довгоочікувану презентацію, під час якої представить своїм фанатам цьогорічні новинки. Окрім iPhone 15 планується представлення і нових Apple Watch.

Розповідаємо, де дивитися презентацію та чого від неї очікувати.

Яким буде iPhone 15

Однією з головних новинок стане те, що на зміну фірмовому Lightning прийде універсальний порт USB-C. Це нововведення запровадили, оскільки у Європі виробників пристроїв з 2024 року зобов'язали використовувати саме цей порт.

Також за інсайдерською інформацією стало відомо, що швидкісна зарядка нових iPhone буде можлива лише через сертифіковані кабелі. Проте випадку з дешевшими iPhone перехід від Lightning на USB-C не покаже жодних змін щодо швидкості передачі даних.

Ще одним нововведенням iPhone 15 стануть ультратонкі рамки по колу. Загалом у лінійці нових флагманських смартфонів від Apple будуть:

  • iPhone 15;
  • iPhone 15 Plus;
  • iPhone 15 Pro;
  • "збільшена версія iPhone 15 Pro".

Крім того очікується, що Apple збільшить ємність акумуляторів усіх смартфонів серії iPhone 15 майже на 20%. Також у нових смартфонах будуть значно покращені камери.

Якими будуть нові Apple Watch

Очікується, що Apple презентує новий годинник. Але при цьому бюджетної лінійки не буде. Друге покоління Apple Watch Ultra також оновлять цього року: годинник отримає легший корпус і додаткове забарвлення в темнішому кольорі корпусу.

Крім того, на презентації можуть зробити анонс оновлених AirPods. А також повідомити точну дату виходу iOS 17, iPadOS 17 та інших операційних систем Apple.

Коли і де дивитися презентацію Apple

Захід під назвою Wonderlust запланований на вівторок, 12 вересня. Саме на ньому презентують нову лінійку iPhone.

Презентація розпочнеться о 20:00 за київським часос. Пряму трансляцію можна буде подивитися:

  • на офіційному сайті;
  • в YouTube;
  • в додатку Apple TV.

Apple відмовиться від одного із iPhone

У компанії вирішили відмовитися від компактного смартфона iPhone Mini. Виробництво планують згорнути вже у вересні цього року.

Як відомо, ще у 2022 році технологічний гігант вирішив відмовитись від нової версії iPhone 14 mini. Однак тоді ж було ухвалене рішення продовжити випуск iPhone 13 mini, щоб запропонувати покупцям більш дешевший варіант. У США такий смартфон коштував 599 доларів.

Натомість цього року Apple планує відмовитися від виробництва iPhone 13 mini після презентації нової серії iPhone 15. Рішення пояснили тим, що iPhone mini гірше продавалися, ніж інші моделі iPhone

Раніше ми писали про те, скільки буде коштувати iPhone 15 Ultra. Також ми розповідали про те, в яких державах iPhone найпопулярніший і чи в списку Україна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.