Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Цього ніхто не знав! Телеканал "Дім"пояснив, навіщо українцям комедії під час війни

Канал "Дім" пояснив, чому вважає виділення 14 мільйонів гривень з держбюджету на створення новорічних серіалів виправданим кроком під час війни

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Створення серіалів, на які державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" планує витратити 14 мільйонів гривень, допомагатимуть українцям відволіктися від війни. Крім того, завдяки серіалам громадяни зможуть відпочити психологічно.

Так на сайті телеканалу "Дім" прокоментували ідею створення комедійного контенту за державні гроші під час війни.

"Виробництво актуального українського аудіовізуального контенту різних жанрів для широкої аудиторії під час повномасштабної війни — це не питання "розваги", а питання національної інформаційної та культурної безпеки, надважливе для розвитку креативної незалежності та протидії ворожій пропаганді, а також питання підтримки ментального здоров’я нації", — йдеться у повідомленні.

На телеканалі натякають, що українці навіть під час повномасштабної війни продовжують переглядати російські серіали, які м’яко просувають наративи "руського міра".

"Такий контент, на відміну від відвертої пропаганди, українці досі активно дивляться і, маємо це усвідомлювати, дивитимуться надалі, якщо ми не запропонуємо їм вітчизняну альтернативу з українськими наративами та бекграундом", — зазначається у повідомленні.

Тому, на думку представників телеканалу, ситуацію можна змінити лише завдяки якісному українському контенту. Задля цього організували мистецький конкурс, переможцями якого стали 53 учасники.

"Усі проєкти-переможці мистецького конкурсу, якого б жанру вони не були — від новорічної комедії до військової драми чи мелодрами — відображають реалії нашого сьогодення і звертаються до різних сторін життя країни, що воює, та її громадян, і будуть зняті українською мовою", — підкреслили на каналі "ДІМ".

Відомо, що деякі прем'єри відбудуться ще цього року, а ще якусь частину проєктів глядачам представлять вже у 2024 році.

Що за серіали покажуть українцям?

Напередодні стало відомо, що підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" домовилася з фірмами "Рікі-Тікі-Таві" та "Ай К’ю", що вони створять серіали на загальну суму 14 мільйонів гривень.

Так, фірма "Рікі-Тікі-Таві" працюватиме над створенням новорічної комедії "Санаторій "Незабудка". Усього українцям покажуть чотири серії, які триватимуть по 46 хвилин.

Натомість творці "Ай К'ю" мають представити телеглядачам різдвяну комедію "Позивний "Санта". Серіал складатиметься з двох серій тривалістю по 46 хвилин.

Держзакупівлі під забороною

Голова фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія анонсував, що Рада може запровадити законодавчі обмеження на період воєнного стану, які торкнуться органів місцевого самоврядування.

Відповідно, чиновники втратять право оголошувати тендери, щоби купити товари не першої необхідності, наприклад як це було із барабанами, стадіонами, люксовими овочерізками або з перекладанням бруківки.

Ініціативу обмежити держзакупівлі під час війни наразі активно обговорюють у парламенті.

Раніше ми розповідали про елітні та найбюджетніші кінотеатри в Україні. Також ми писали, що українці активно відкривають власний бізнес.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.