Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на фрукти приємно здивують? Що відбувається в супермаркетах

Розповідаємо, як змінились ціни на фрукти в супермаркетах та скільки вони зараз коштують

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на фрукти наприкінці листопада

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні регулярно оновлюються ціни на продукти в супермаркетах, щось дорожчає, а щось навпаки, падає в ціні. Зокрема це стосується фруктів.

За допомогою порталу Мінфін розповідаємо, які ціни на фрукти в супермаркетах наприкінці листопада.

Ціни на лимони

Ціни на лимони в супермаркетах значно знизились. Ще у жовтні кілограм лимонів коштував в середньому 70,82 гривень. Наприкінці листопада середня вартість лимонів становить 59,72 грн/кг. Найнижчі ціни пропонують мережі супермаркетів Мето та Ашан, там кілограм лимонів можна купити за 54,90 грн.

Ціни на апельсини

Споживачів також радують останнім часом ціни на апельсини, особливо, коли попит на них зріс з приходом холоду. Середня вартість апельсинів в супермаркетах у жовтні становила 78,27 гривень за кілограм, а кілограм апельсинів преміум сорту коштував 81,45 грн. Наразі кілограм апельсинів в супермаркетах можна купити за 64,80 грн.

Ціни на мандарини

Чим ближче новорічні свята, тим більше зростає попит на мандарини. Наприкінці листопада ціни на них приємно дивують споживачів, наразі кілограм мандарин коштує в середньому 55,60 гривень. Однак один з різновидів мандарину – клемнетин впав в ціні не так значно, кілограм таких мандаринів продають в середньому за 84,10 грн. У жовтні середня ціна на мандарини в супермаркетах становила 100,97 грн/кг.

Ціни на яблука та банани

У жовтні середня вартість бананів становила 63,45 грн/кг, а наприкінці листопада ціни на цей фрукт в супермаркетах трохи впали і тепер банани можна купити в середньому за 59,90 грн/кг.

Яблука досі залишаються найдоступнішими українськими фруктами, наразі кілограм яблук можна купити в супермаркетах в середньому за 10,76 гривень. Порівняно з жовтнем ціни на цей фрукт також трохи впали, у жовтні середня вартість яблук становила 14,61 гривень за кілограм. Найнижчі ціни пропонує мережа супермаркетів Варус – 9,40 грн/кг.

Раніше ми розповідали, скільки коштує молочка в супермаркетах. Також ми писали, які продукти точно не подешевшають до кінця року. Більше про ціни на продукти в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.