Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи стали українці отримувати більше: що відомо про зміни зарплат у липні

Розповідаємо як змінилась ситуація з зарплатами українців за останній час

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Зміни в зарплатах українців

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

З моменту початку війни в Україні склалась доволі непроста економічна ситуація, яка сильно вдарила по заробітних платах громадян. Проте, за останній час ситуація із зарплатами українців все ж таки змінилась.

Про це йдеться в опитуванні Active Group.

Де та на скільки зафіксовано зростання заробітних плат українців?

Згідно з даними у дослідженні ринку праці від Work.ua стає відомо, що збільшення зарплат українців було зафіксовано в чотирьох регіонах України. До них входять Київська, Одеська, Львівська та Дніпропетровська області. В Харківській області все залишилось без змін, в той же час, як в інших регіонах зарплати громадян пішли вниз.

Відзначимо, Що на Дніпропетровщині середня зарплата у липні підвищилася з 16 000 до 16 500 грн, на Київщині — з 18 750 до 19 000 грн, на Львівщині — з 16 775 грн до 17 000 грн. Найкращий показник в цьому плані має Одеська область. Там рівень середньої плати за липень 2023-го зріс з 16 275 гривень до 17 325 гривень. В той же час, споживчі ціни для громадян за липень зменшились на 0,4%.

Опитування українців щодо зростання зарплат

За даними опитування компанії Active Group стає відомо, що більшість українців заявляє, що їхні заробітній платі з початку літа зовсім не збільшились. Про це свідчить така статистика:

  • 0,5% українців заявляють про істотне збільшення зарплат;
  • 17,3% про незначне збільшення зарплат;
  • 21% про незначне зменшення зарплат;
  • 23,6% про значне зменшення зарплат;
  • 37,6% не змогли дати відповіді на питанняю.

При цьому, компанія також провела опитування щодо збільшення прибутку цілої родини. Тут присутня така статистика:

  • 1,7% заявляють про значне збільшення;
  • 16,9% про незначне збільшення;
  • 29,4% про незначне зменшення;
  • 35,9% про істотне зменшення;
  • 16,1% не змогли дати відповіді.

Загалом, згідно з даними опитувань, лише статки 18,6% українців збільшились, при цьому про їх зменшення заявило аж 65,3%. Також в компанії прокоментували, що більшість громадян фактично не помітила зростання зарплат, адже воно активно з'їдається інфляцією.

Компанія Active Group проводила опитування в онлайн-режимі. Українці, віком від 18 років брали участь в опитуванні та залишали свою інформацію щодо зростання зарплат у липні цього року.

Чи вистачило б українцям мінімалки для проживання?

Крім того, раніше було проведено опитування чи вистачило б громадянам України мінімальної зарплати для комфортного життя. На що, деякі українці заявляють, що прожити місяць на суму в 6 700 грн (саме такою є мінімальна заробітна плата) цілком реально. Проте, українці кажуть, що це вже більше схоже не на життя, а на виживання, адже в такому випадку доведеться себе сильно обмежувати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки треба заробляти, щоб отримувати пенсію розміров в 10 000 грн. Також ми повідомляли, що в України вперше за два роки подешевшали продукти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.