Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чернишов очолив Нафтогаз

До цього Чернишов обіймав посаду глави Мінрегіону

Фото: УНІАН, Олексій Чернишов. Колаж: Pro Гроші

Чернишов змінив Вітренка на посаді очільника Нафтогазу

Фото: УНІАН, Олексій Чернишов. Колаж: Pro Гроші

Кабінет міністрів призначив Олексія Чернишова на посаду голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Про це повідомляють видання РБК-Україна та Економічна правда з посиланням на свої джерела в уряді.

"Призначення відбулося на сьогоднішньому вечірньому засіданні", – зазначило джерело РБК-України.

Сьогодні Верховна Рада звільнила Чернишова з посади міністра розвитку громад та територій. Він обіймав посаду в уряді Дениса Шмигаля з березня 2020 року. До цього кілька місяців очолював Київську обласну державну адміністрацію.

Ротації у компанії

На початку листопада з'явились повідомлення про те, що голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко найближчим часом може втратити свою посаду. Зрештою Кабінет Міністрів на засіданні у вівторок, 1 листопада, звільнив Вітренка з посади.

Юрій Вітренко пропрацював на посаді глави Нафтогазу півтора роки.

Вже наступного дня, 2 листопада, до Верховної Ради надійшла заява про відставку міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Чернишов до початку політичної кар'єри він був харківським бізнесменом, мав кар'єру в IT галузі. Далі почав займатися інвестиційним бізнесом і врешті у 2019 році став головою Київської обласної державної адміністрації. За рік, у березні 2020 року, він став міністром розвитку громад та територій України.

А от Міністерство розвитку громад та територій можуть об'єднати з Міністерством інфраструктури, головою якого є Олександр Кубраков. Власне він, імовірно, стане новим очільником великого об'єднаного відомства.

Нагадаємо, раніше економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ пояснив, чому відбулись такі перестановки у Нафтогазі і що це змінить як для компанії, так і для населення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.