Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вітренка можуть звільнити з посади голови Нафтогазу – хто займе його місце

За даними ЗМІ, Вітренко написав заяву про відставку, яку мають розглянути уже найближчим часом

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Вітренко може піти з Нафтогазу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко найближчим часом може втратити свою посаду.

Про це повідомляє Економічна правда із посиланням на джерела.

За словами співрозмовників видання, Вітренко написав заяву про відставку. На його посаду в Нафтогазі можуть призначити чинного міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Згідно з процедурою, звільнити Вітренка має Наглядова рада Нафтогазу. За відсутності наглядової ради це може зробити Кабмін, який виконує функції ради.

"Щоб уряд міг призначити Чернишова новим керівником НАКу, спочатку з посади міністра його має звільнити парламент. Тому не виключений варіант, що замість Вітренко на якийсь час призначать в.о., а вже згодом Чернишов стане повноцінним головою компанії", – заявив співрозмовник видання.

Інформацію щодо звільнення з посади Чернишова підтвердив і нардеп Ярослав Железняк. Однак про відставку Вітренка він не згадував.

"За моєю інформацією на найближчий пленарний тиждень заплановане кадрове питання. Пов’язане з регіональною політикою. Звільнення пана Чернишова у зв’язку з переходом на нову посаду. Начебто само міністерство регіональної політики мають об’єднати з Мінінфраструктури і передати повністю Кубракову", – повідомив нардеп.

Вітренко заявляв, що готовий піти з посади

Глава Нафтогаза раніше говорив про те, що піде з посади, якщо це допоможе реструктуризувати борги компанії та переконати інвесторів підтримати пропозицію щодо реструктуризації.

"Звичайно, для блага країни (готовий піти з посади, – ред.)… якщо йдеться про це. Я не одружений з цією посадою", – відповів голова НАК на запитання, чи він піде у відставку, якщо це допоможе переконати інвесторів підтримати відстрочку по бондах.

Водночас він додав, що не чув навіть натяка на те, що зміна генерального директора матиме якийсь вплив на рішення інвесторів.

За словами Вітренка, інвестори Нафтогазу розуміли, що рішення компанії про реструктуризацію ухвалив уряд, а не керівництво НАК.

Вітренко був призначений головою Нафтогазу 28 квітня 2021 року після звільнення Андрія Коболєва. Через рік уряд перепризначив Вітренка ще на один рік.

Раніше ми писали, що Вітренко озвучив борг Газпрома Нафтогазу. Також ми повідомляли, Нафтогаз планує ліквідувати одне з найстаріших сховищ газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.