Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Буде тобі враже: як Україна покарала одного із союзників Москви

Україна забороняє усі торгові операції , а також запроваджує низку обмежень проти країни, яка підтримає російських окупантів

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Україна вводить санкції проти Ірану, за підтримку РФ

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Верховна Рада України підтримала пропозицію президента Володимира Зеленського та запровадила санкції проти Ірану. Вони діятимуть впродовж наступних 50 років.

За інформацією нардепа Олексія Гончаренка, санкції потрібні, зокрема через те, що Тегеран активно підтримає Москву у веденні війни проти України, надаючи російській армії озброєння для обстрілу мирних українців.

При цьому депутат вважає, що цих запроваджених санкцій замало.

"Після того, як вони допомагають Росії, надають сотні "шахедів", які "кошмарять" наші міста, треба ще й розривати дипломатичні відносини. Санкції — це добре, але замало", — зазначив Гончаренко у своєму повідомленні.

Які санкції запровадила Україна проти Ірану

Згідно з офіційним документом, Україна накладає вето на проведення торгових операцій з ісламською республікою Іран, а також:

  • припинила транзит ресурсів;
  • заборонила польоти та транспортування на території України;
  • запровадила механізми запобігання виведенню капіталу резидентами Ірану.

Крім того, українська влада планує заборонити інвестиції в Іран та передачу технологій, а також прав на об'єкти інтелектуальної власності резидентами України.

Як Іран бере участь у війні РФ проти України

Офіційний Іран довгий відхрещувався від звинувачень у допомозі ЗС РФ. Зокрема, Іран запевняв, що не постачає російським окупантам безпілотники моделі Shahed, які активно використовують Росією для терору мирних українських міст.

Але нещодавно, що РФ отримала від Ірану деяку кількість дронів, але "до початку конфлікту". Натомість Москва продовжує використовувати іранські безпілотники для атак на цивільну інфраструктуру України.

Україна проти російського палива

Попри чисельні санкції, заборони та ембарго, Росії вдається постачати власне паливо та нафтопродукти в країни Європейського Союзу і навіть Україні. Усе через те, що енергоресурси агресора спочатку потрапляло в Туреччину, а звідти й на український ринок як "ресурс невизначеного походження".

Але на початку травня уряд доповнив Постанову N1147 для того, аби заблокувати потрапляння російського палива, нафти та нафтопродуктів в Україну.

Заборона стосуватиметься:

  • нафти й нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), сирих;
  • нафти й нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), крім сирих; продуктів, в іншому місці не зазначені, з вмістом 70 мас.% або більше нафти чи нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), причому ці нафтопродукти є основними складовими частинами продуктів; відпрацьованих нафтопродуктів;
  • газів нафтових й інших вуглеводних в газоподібному стані;
  • моторного альтернативного пального, яке не зазначене в іншому місці;
  • біодизеля та його суміші, що не містять або містять менш як 70 мас.% нафти або нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід.

Раніше ми розповідали, що вигадала Європа, аби зупинити війну Росії проти України. Ще ми писали, як скоротилися доходи Кремля через нафтові санкції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.