Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Європі зрозуміли, як зупинити війну в Україні – що допоможе перемогти Путіна

У Великій Британії запропонували європейцям об'єднатися навколо ідеї, завдяки якій Росія точно програє війну в Україні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Санкції не допоможуть зупинити Володимира Путіна, тому в Європі готують новий механізм

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Підтримка України, яка вже понад рік веде боротьбу за власну державність у війні проти Росії, не зменшується. Аби прискорити перемогу нашої країни, у Великій Британії запропонували створити так званий "економічний Рамштайн".

Про цю ідею написала у своєму Twitter депутатка парламенту Великої Британії від Консервативної партії Алісія Кернс.

Вона зазначила, що попри безпрецедентні санкції, які світова спільнота запровадила проти Росії за вторгнення в Україну, країна-агресорка продовжує свою загарбницьку війну. Тож очевидно, що запроваджених обмежень не вистачає.

"Очевидно, що ми не змогли адекватно фінансово задушити військову машину Путіна, і ми повинні позбавити його можливості фінансувати напади на цивільне населення", – зазначила вона.

На думку Кернс, це можливо зробити, якщо уряди усіх країн мобілізуються для спільної координації економічних та військових дій.

Водночас головний економіст Інституту міжнародних фінансів Робін Брукс підкреслив необхідність визнати, що санкції проти Росії досі не спрацювали. І ось чому:

  • обмеження "не завадили Путіну отримати усі свої гроші в обмін на експорт енергоресурсів";
  • ці кошти пройшли через банки, проти яких санкції не запровадили.

Спеціаліст вважає, що потрібно шукати нові, більш дієві можливості, щоби змусити Москву відмовитися від своїх войовничих планів.

"Якби ми запровадили жорстке енергетичне ембарго щодо Росії, це дорого обійшлося б Заходу, але Росія поринула б у фінансову кризу. Через що Путіну було б важче вести війну", – додав Брукс.

Обмеження для ядерної енергетики РФ

З лютого 2022 року Євросоюз запровадив 10 пакетів антиросійських санкцій. Під обмеженнями опинився майже весь експорт російської нафти, а також продаж технологій, машин і електротоварів.

У 2023 році деякі країни усе частіше закликають запровадити санкції проти ядерної енергетики Росії. Станом на зараз проти цієї сфери не застосували жодних обмежень.

Ймовірно, що в ЄС наважаться ввести обмежувальні заходи щодо керівників Росатому, а також деяких чиновників, причетних до захоплення Запорізької АЕС.

Раніше ми розповідали, як у Кремлі будуть мстити світові за обмеження цін на нафту. Також ми писали, як скоротилися доходи Кремля через нафтові санкції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.