Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Розлюбили Батьківщину? У якій країні росіяни активно скуповують нерухомість

Туреччина для росіян перетворилася на одну із найпопулярніших країн для життя

Фото: Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росіяни активно скуповують житло у Туреччині

Фото: Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росіяни продовжують залишати країну на фоні війни в Україні та загрози бути мобілізованими до армії. Люди їдуть в країни, які досі не заборонили їм в'їзд, і починають там активно купувати житло. Наприклад, громадяни РФ стали лідерами серед іноземних покупців нерухомості у Туреччині.

Про це повідомляє Бюро статистики Туреччини.

Зазначається, що росіяни за підсумками 11 місяців 2022 року стали власниками майже 14 тисяч будинків у Туреччині. Також активно купували житло у цій країні громадяни Ірану — 7,5 тисяч будинків та громадяни Іраку — 5,9 тисячі будинків.

Загалом цього року іноземці придбали в Туреччині майже 62 тисячі житлових об'єктів, що на 20,23% більше, ніж за той самий період минулого року.

Росіяни вчать українську мову

Практично всі українці знають і розуміють російську мову, але росіяни українську — ні. Але схоже, що громадяни країни-агресора хочуть позбутися своєї недосконалості й стати більш розвиненими.

Так, сайт Pro Гроші проаналізував російський онлайн-майданчик Avito і знайшов кілька оголошень, де репетитори пропонують росіянам вивчити українську мову для різних цілей.

Зокрема, більшість таких пропозицій ми знайшли у Москві. Вартість занять стартує від 400 рублів (211,34 гривні) до 1 500 рублів (787,97 гривні).

Цікаво, що більшість репетиторів народилися в Україні та є носіями української мови.

У Росії масовий обвал на ринку нерухомості

Вважається, що попит на житло у РФ знижується через еміграцію росіян, які виїжджають з країни через війну з Україною та мобілізацію. При цьому виїжджають з Росії найбільш заможні громадяни.

"50% всіх доларових мільйонерів поїхали з Росії з березня по листопад 2022 року", – зазначав гендиректор "INFOLine-Аналітики" Михайло Бурмістров.

Ще одна причина відмови росіян від купівлі житла — можливе скасування пільгової іпотеки у великих містах країни-агресорки. Це має статися у 2023 році.

Раніше ми розповідали про головну ціль росіян у війні проти України. Також ми писали, чому українські банки працюватимуть навіть під час блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.