Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Біткоїн не зупинити? Що відбувається з криптовалютою у перший місяць весни

Банківська криза, що насувається, може спровокувати здорожчання біткоїна до семизначних показників

Фото:  Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вартість біткоїна продовжує зростати на фоні банківської кризи у США

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Курс біткоїна вперше з 12 червня 2022 року перетнув позначку у 28 тисяч доларів. Так, надвечір 19 березня 2023 року біткоїн коштував 28,5 тисяч дол.

Про це свідчать дані CoinGecko.

Втім по обіді понеділка, 20 березня, вартість біткоїна почала спадати. Однак станом на 18:30 показники залишаються ще доволі високими — 27 тисяч 842 долари.

Заголовок

Тим часом агентство Reuters пояснює, що такий зліт вартості біткоїна пов'язаний з недавніми потрясіннями у банківському секторі. Тому інвестори почали активніше звертати увагу на цифрові активи.

Наприклад, минулого тижня біткоїн зріс на 26% і на понад 35% – за 10 днів на тлі краху Silicon Valley Bank та поглинання UBS банку Credit Suisse.

"Імпульс зумовлений ліквідністю, оскільки біткоїн є альтернативним засобом ліквідності", – розповів керівник відділу досліджень і стратегії компанії Matrixport Маркус Тілсон.

Він вважає, що наприкінці 2023 року вартість біткоїна може сягнути 45 тисяч доларів, а ліквідність від центральних банків перейде у криптоактиви, як вже було у 2021 році, коли біткоїн досяг рекордних максимумів.

Натомість колишній технічний директор Coinbase Баладжі Срінівасан вважає, що глобальна банківська криза, що насувається, може спровокувати здорожчання біткоїна до 1 млн доларів менш ніж за 90 днів.

Він прогнозує, що на фоні банківської кризи у США виникне гіперінфляція, яка призведе до зростання ціни популярної криптовалюти до семизначних показників.

За даними Reuters, з початку 2023 року вартість біткоїна зросла майже на 70%.

Криза ринку криптовалют вже не загрожує?

Ми вже розповідали, що 10 березня вартість біткоїна знизилася до 19 748 доларів — мінімального свого показника за останні два місяці. Крім біткоїна, дешевшають й інші криптовалюти. Так, головний альткоїн Ethereum за добу подешевшав на 10% — до 1 384 доларів.

Експерти Bitconsensus тодішнє здешевшання криптовалюти пов'язували з виступом Джо Байдена. Президент США зокрема заявив, що криптовалюту потрібно обкласти податком у розмірі 30%. Ще ситуацію на ринку криптовалют розбурхав крах Silvergate – одного з найбільших криптобанків.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як хакерам вдалося вкрасти рекордну суму криптовалюти. Також ми пояснювали, чи можуть українці розраховуватися криптовалютою на внутрішньому ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.