Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс біткоїна у погоні за рекордом – скільки коштує один BTC

За добу вартість основної криптовалюти збільшилась на 18%

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Курс біткоїна різко виріс

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

14 березня 2023 року курс Bitcoin перетнув позначку у 25 тисяч доларів. Такого підйому не спостерігалося з середини червня минулого року. Про це свідчать дані CoinMarketCap.

Курс найпопулярнішої криптовалюти почав зростати ще 13 березня. Зараз біткоїн коштує трохи більше 26 тисяч доларів, при цьому курс продовжує зростати.

Заголовок

Добовий обсяг торгів першою криптовалютою становить майже 53 млрд доларів. Ринкова капіталізація валюти перевищила 510 млрд доларів.

Поруч із біткоїном додають у вартості й інші криптомонети. Так, Ethereum подорожчав за добу на 11% – до 177 доларів, а BNB – на 7% – до 318 доларів.

Криза на ринку криптовалют скасовується?

Ми вже розповідали, що 10 березня вартість біткоїна знизилася до 19 748 доларів — мінімального свого показника за останні два місяці. Крім біткоїна дешевшають й інші криптовалюти. Так, головний альткоїн Ethereum за добу подешевшав на 10% — до 1 384 доларів.

Експерти Bitconsensus тодішнє здешевшання криптовалюти пов'язували з виступом Джо Байдена. Президент США зокрема заявив, що криптовалюту потрібно обкласти податком у розмірі 30%. Ще ситуацію на ринку криптовалют розбурхав крах Silvergate – одного з найбільших криптобанків.

Епоха криптовалют під загрозою

Ще у жовтні минулого року засновник Bridgewater Associates, мільярдер Рей Даліо поділився думкою про те, що фінансова криза у світі найближчими роками поглибиться та спровокую загибель криптовалют.

Бізнесмен стверджує, що фінансові ринки будуть у поганому стані найближчі п'ять років, враховуючи посилення грошово-кредитної політики у США та глобальну кризу.

Втім, сам мільярдер визнає, що його прогноз не стовідсотковий. Даліо каже, що є певні ознаки зміни вектора курсу біткоїну та інших віртуальних грошей. Тобто поки є надія, що біткоїн найближчим часом розвернеться і знову піде вгору. Але робити ставку тільки на нього інвесторам не радять.

Раніше ми розповідали, як хакерам вдалося вкрасти рекордну суму криптовалюти. Також ми писали, чи можуть українці розраховуватися криптовалютою на внутрішньому ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.