Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без світла, але з інтернетом. Як зробити повербанк для роутера – лайфхак

На час відключень електрики роутер можна під'єднати до альтернативного джерела енергії

Фото: MC.today, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Роутер можна заживити альтернативним способом

Фото: MC.today, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Відключення світла, навіть за графіками, можуть призвести до зупинки робочого процесу, адже роутер без електрики не працює і доступу до інтернету, відповідно, немає.

Як зробити потужний повербанк для роутера в домашніх умовах, повідомляє MC.today.

Ті українці, робота яких пов'язана з комп'ютером, постійно тримають зарядженими ноутбуки, щоб у випадку відключень світла можна було пропрацювати ще кілька годин. Для цього, як правило, у домашніх умовах використовують мобільний інтернет, який роздають з телефонів. Однак часто разом зі світлом зникає і мобільний зв'язок. Тому інтернет від провайдерів був би надійніший, якщо роутер підживити повербанком.

Редактори MC.today знайшли вихід із ситуації й вирішили поділитися лайфхаком.

Як зробити повербанк в домашніх умовах

Для цього потрібен автомобільний акумулятор (підійде навіть старий), дроти, затискачі типу "крокодил" та штекери для роутера.

Автомобільний акумулятор видає 12 вольтів, чого достатньо для живлення роутера. Але спочатку переконайтеся, що він розрахований саме на цю напругу. Деякі моделі роутерів працюють від адаптерів на 9 вольтів, і вони не підійдуть для живлення від акумулятора.

Також потрібно переконатися, що ви користуєтеся оптоволоконним з’єднанням. Підключення квартири по кручений парі не годиться. Зараз провайдери надають послугу GPON, яка працює, навіть якщо у вас немає світла. Потрібно дізнатися у свого оператора, чи вмикається генератор, коли немає електропостачання і чи зникає інтернет.

Для підключення потрібно використати затискачі-крокодили. Наприклад, зняти їх зі зламаної електропомпи для авто. Далі до них слід прикрутили дроти та припаяли штекери. Вони для роутера і блоку GPON однакові, і обійдуться по 15 грн за штуку. Перевірте полярність мультиметром, щоб не помилитися з плюсом і мінусом.

Підключення двох пристроїв необхідне, щоб роздавати Wi-Fi з роутера на телефони та ноутбуки. Якщо вам потрібне підключення тільки одного пристрою, наприклад, ноутбука через LAN-кабель, досить живити тільки GPON, куди приходить оптоволокно, а від нього вже вивести дріт на ноутбук.

Таким же чином можна заряджати телефон. Для цього потрібен перехідник з "крокодилів" на прикурювач і автомобільний зарядний пристрій. Якщо у вас є машина, напевно є і зарядка.

Також акумулятор можна використовувати для освітлення.

Раніше ми писали, як захистити холодильник від перепадів напруги. Також ми писали про 5 способів, як зарядити телефон без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.