Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Америці прогнозують рецесію – чому може впасти найбільша економіка світу

Економіці США прогнозують рецесію, тобто, фазу падіння та сповільнення в останньому кварталі поточного року

Фото: Слово і Діло. Колаж: Pro Гроші

Аналітики S&P Global прогнозують спад економіки США та називають причини

Фото: Слово і Діло. Колаж: Pro Гроші

Американський медіахолдинг S&P Global Market Intelligence надав оновлені дані стосовно прогнозу на зміни в економіці Сполучених Штатів Америки в останньому кварталі 2022 року.

Про це повідомляє Financial Times.

Америку спіткає рецесія?

Компанія S&P Global на основі аналітики змінила попередні прогнози щодо того, чи буде наступні місяці зростати економіка США. Посилаючись на більш жорсткі фінансові умови, а саме підвищення відсоткових ставок, прогнозується погіршення економічних перспектив, які, принагідно, призведуть до рецесії.

Цим терміном визначають фазу циклу, коли економіка падає та сповільнюється в результаті зниження реального валового внутрішнього продукту упродовж двох кварталів і більше. При цьому спостерігається падіння доходів населення, ріст цін на товари й послуги, банкрутство бізнесу, масове безробіття тощо. Звісно, ці наслідки з’являються при довготривалій рецесії.

Аналітики називають прогноз щодо пониження ВВП США на 2023 рік до мінус 0,5%, хоча раніше передбачалося зростання на 0,9%. Розпочнеться процес в останньому кварталі поточного року, а поновлення відбудеться, вірогідно, в третьому кварталі 2023 року.

Що стало причиною негативного прогнозу?

Як уже було зазначено, першочергово вплив на економіку завдала жорсткість фінансових умов. На цьому раніше наголошували кілька відомих керівників американських корпорацій, зокрема, Кеннет Гріффін, засновник та головний виконавчий директор Citadel LLC, а також Джеймі Даймон з JPMorgan Chase, найбільшого з чотирьох великих американських банків.

Вони попереджали, що "США можуть скотитися в рецесію у 2023 році, оскільки зростання відсоткових ставок погіршує економічні перспективи".

Іншою причиною називають руйнування на західній Кубі та південно-східному узбережжі США, яких зазнала країна через ураган "Ієн". Він стався у вересні, забравши життя щонайменше 45 осіб. Через стихію перервалася подача електроенергії в кількох південних штатах. Масштаб пошкоджень і збитків оцінюється у 40 млрд доларів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як курс та українські цінні папери відреагували на масований обстріл з боку РФ. Також ми повідомляли, що інфляція торкнеться кожного.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.