Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Альтернативні прилади обігріву можуть спровокувати пожежу – що треба знати

Розповідаємо, яких правил безпеки потрібно дотримуватись під час використання альтернативних джерел обігріву

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У ДСНС надали основні правила безпеки при використанні альтернативних джерел опалення

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через регулярні відключення електроенергії українці активно запасаються альтернативними джерелами обігріву та освітлення. Під час використання таких приладів необхідно дотримуватись правил безпеки, аби уникнути пожеж.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надали основні поради населенню щодо використання свічок, туристичних газових пальників, генераторів тощо.

Свічки

Основні правила, яких необхідно дотримуватись під час використання свічок:

  • використовуйте невисокі, стійкі, металеві підсвічники;
  • тримайте запалені свічки на безпечній відстані від горючих матеріалів;
  • не допускайте догоряння свічки до кінця – змінюйте її, якщо лишилося 2-3 см;
  • не залишайте запалені свічки без нагляду.

Газові пальники

Щодо таких приладів, краще купувати сертифіковану продукцію та використовувати за призначенням згідно з інструкцією. У приміщені, де буде використовуватись такий пальник, має бути вентиляція, а газові балони необхідно тримати подалі від сонця та високих температур.

Генератори

Такі пристрої мають працювати лише на відкритому повітрі – не менше 6 метрів від вікон, дверей та гаражів. При використанні генераторів необхідно дотримуватися таких правил:

  • тримати генератор сухим та захищеним від води, дотик до мокрого генератора або пристроїв, підключених до нього, може призвести до ураження струмом;
  • перед заправкою дати генератору охолонути;
  • встановити детектори чадного газу.

Пічне опалення

Це також є альтернативою газовому та електроопаленню. Щоб безпечно користуватись пічним опаленням, важливо вчасно очищати димарі та стежити за цілісністю печей, щоб уникнути отруєння чадним газом. Перед топковими дверцятами необхідно встановити металевий лист розміром 50х70 см.

Коли відновлять стабільне електропостачання

У центральних та північних регіонах України ситуація з електропостачанням може покращитися вже протягом цього тижня. Однак це станеться лише за умови відсутності нових обстрілів із боку РФ. Наразі потрібно відремонтувати магістральні мережі в центральному та північному регіонах.

Раніше ми розповідали, що уряд скасує податки на ввезення генераторів та акумуляторів. Також ми писали, як утеплити квартиру із мінімальними витратами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.