Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Адреси Пунктів Незламності можна знайти за кілька секунд: як це зробити

У деяких населених пунктах адреси не розголошуються з міркувань безпеки

Колаж: Pro Гроші

Ви можете без перешкод знайти найближчий Пункт Незламності

Колаж: Pro Гроші

У Telegram з’явився бот, який допоможе українцям знаходити найближчі Пункти Незламності. Так ви зможете дізнатися інформацію про роботу пунктів, їхні адреси та послуги, які там можна отримати.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Адреси більшості Пунктів Незламності ви можете без перешкод дізнатися завдяки новому боту в Telegram (посилання). Однак у населених пунктах, розташованих поряд із лінією бойових дій, такої інформації ви не дізнаєтеся. Адреси не розголошуються з міркувань безпеки. Йдеться про Донецьку, Запорізьку, Харківську та Херсонську області.

"Інформацію про місця розташування Пунктів Незламності у цих регіонах можете дізнатись у місцевих органах влади. У разі відсутності зв’язку, рекомендують зберегти необхідні адреси або зробити скриншоти", – зазначив Тимошенко.

Інформація в боті оновлюється щодня.

Для чого необхідні Пункти Незламності

Раніше ми писали, що в Україні періодично відбуваються аварійні та планові відключення електроенергії. Через масовані ракетні обстріли російських окупантів немає впевненості, що світло і зв'язок будуть наявні постійно. Для розв'язання цієї проблеми в Україні відкрили Пункти Незламності.

Це місце, яке у випадку блекауту цілодобово та безплатно приймає людей і надає можливість зігрітися, випити гарячі напої, підзарядити гаджети, відпочити, скористатися інтернетом чи аптечкою. Їх зводять органи місцевої влади, які несуть відповідальність за повне забезпечення Пунктів електроенергією навіть у випадку, коли вона відсутня по всій Україні.

"У разі тривалого аварійного відключення Пункти Незламності стануть острівцями безпеки, стабільності, тепла та нашої єдності, які функціонуватимуть цілодобово і безплатно для тимчасового перебування. Комплектування та функціонування здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування", – йдеться на офіційному сайті.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що генератори рятують бізнес та одночасно притягують штрафи. Також ми повідомляли, що росіяни знову масово атакують Україну, та розповідали, які наслідки ударів 5 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.