Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

38 млн гривень на купівлю комунальної техніки: новий тендер знову обурив українців

Гроші з держбюджету підуть на закупівлю техніки, яка знадобиться після звільнення тимчасово окупованого Сєвєродонецька

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Замовник хоче купити необхідну техніку на майбутнє

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці регулярно спостерігають за тендерами на мільйони гривень, які йдуть на закупівлю якогось обладнання для підприємств, зйомку серіалів тощо. Черговий тендер майже на 38 млн гривень було проведено комунальним підприємством "Сєвєродонецьке тролейбусне управління" для купівлі техніки на майбутнє.

Інформація про тендер доступна на майданчику Prozorro.

Що відомо про тендер

Замовник провів тендер майже на 38 млн гривень на закупівлю комунальної техніки на майбутнє, коли тимчасово окупований Сєвєродонецьк буде звільнено.

Зокрема за ці кошти планують закупити:

  • два самоскиди KDT-35/3BKM – 5,4 млн гривень;
  • комбіновану автоцистерну-машину MSV-5/07-DJT – 5,49 млн гривень;
  • каналопромивну машину KCJ-100.02Y09 – 6,69 млн гривень;
  • дві комбіновані дорожні машини MSV-5/17CIST – 7,5 млн гривень.

Наразі неможливо порівняти вартість, за якою відбудеться закупівля даної техніки, адже на сайті виробника цін немає.

У комунальному підприємстві зазначили, що вони вживають заходи з формування необхідних ресурсів, техніки, обладнання та засобів, які будуть вкрай необхідними для підтримки життєзабезпечення громадян на звільнених територіях та відновлення пошкодженої інфраструктури міста.

Українці не задоволені цим тендером

Після того, як цей тендер було проведено, українка не стрималася та подала звернення в Держаудитслужбу з вимогою зупинити закупівлю.

"Вимагаю зупинити цей кримінал під час війни. Кошти повинні йти на обороноздатність країни. Це гроші платників податків, зокрема мої. Вимагаю зупинити процедуру та перенаправити на військові цілі, закупівлю засобів захисту, медичних засобів для потреб ЗСУ", – написала у зверненні жінка.

Відповіді від ДСУ авторка скарги поки що не отримала.

Тендер на 14,5 млн гривень на написання сценарію для серіалу

На сайті публічних закупівель вказано, що ці гроші з держбюджету підуть на реалізацію чотирьох етапів написання сценарію для драматичного серіалу "Кронін", який складатиметься з восьми серій по 45 хвилин.

Українців обурила така витрата, автори скарг вважають, що податки громадян повинні йти на обороноздатність країни, купівлю засобів захисту, медичних препаратів для ЗСУ тощо. Також громадяни звернули увагу на завищену вартість, що є порушенням законодавства у сфері закупівель.

Раніше ми розповідали, що на Prozorro з'явився ще один скандальний тендер на 17 млн гривень. Також ми писали, за що в дитсадку мало не переплатили 384 млн гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.