Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

10 секунд можуть змінити все: як поліпшити якість сигналу Wi-Fi роутера

Попри свої розміри, роутер також потребує постійного догляду, як і будь-яка техніка

Фото: Unsplash

Роутер потрібно розміщувати якомога далі від побутових приладів

Фото: Unsplash

Фахівці стверджують, що найчастіше поганий сигнал Wi-Fi пов’язаний з неправильним розташуванням роутера в будинку або з іншими пристроями, які знаходяться в "сусідстві". З іншого боку, бувають ситуації, коли обладнання просто "втомилося" і потрібно перезавантажити його, щоб воно знову працювало ідеально.

Про це пише УНІАН.

Як поліпшити сигнал роутера

Багато людей помилково вважають, що невелика коробочка для роздачі Інтернету, на відміну від інших домашніх пристроїв, працює безперервно і не вимагає особливої уваги. Але для того, щоб він добре працював, його потрібно регулярно перезавантажувати.

Для початку потрібно переконатися, що роутер встановлено належним чином:

  • Оскільки сигнал Wi-Fi поширюється дугоподібно, Wi-Fi роутер слід розміщувати якомога вище від підлоги. Так, частина сигналу просто піде в підлогу, якщо техніка буде на підлозі.
  • Залиште роутер далеко від інших пристроїв. Включно з холодильниками та мікрохвильовками.
  • Часто кажуть, що коридор є ідеальним місцем для розміщення роутера. Таким чином, сигнал легко потрапляє в найближчі кімнати, і зазвичай між мобільним пристроєм і роутером є лише одна стіна.

Іноді навіть при правильному розміщенні роутера неможливо покращити сигнал мережі Wi-Fi. Таким чином, використати правило "10 секунд" буде найкращим рішенням. Потрібно просто вимкнути роутер із розетки та почекати 10 секунд, щоб він повністю перезавантажився. Потім знову під'єднати його до мережі. Коли люди стикаються з проблемами зі своїм роутером, інтернет-провайдери часто дають цю пораду.

З часом будь-який електронний пристрій, включаючи роутер, накопичує помилки в роботі. Ці помилки можуть знизити продуктивність, втрати пакетів даних і швидкість Інтернету. Перезавантаження роутера усуває ці помилки та "скидає" систему, повертаючи пристрій до робочого стану. Це особливо важливо, якщо роутер працює безперервно протягом тривалого часу.

Немає однозначної відповіді на запитання про те, як часто потрібно перезавантажувати роутер. Якщо ви робитимете це з метою профілактики, щоб не допустити великої кількості помилок, це нормально. Але перезавантаження роутера раз на тиждень зазвичай достатньо.

Раніше ми розповідали про те, як зробити павербанк для роутера. Також ми писали про те, як увімкнути Wi-Fi роутер при відключенні світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.