Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З продажу може зникнути нова модель iPhone – причина

Apple скоротить виробництво однієї з нових моделей iPhone і збільшить випуск іншої

Колаж: Pro Гроші

На ринку iPhone очікуються зміни

Колаж: Pro Гроші

Компанія Apple Inc. скорочує виробництво iPhone 14 Plus і збільшує випуск дорожчого iPhone 14 Pro через низький попит на модель середнього класу.

Про це пише Reuters.

Частка дорожчої серії iPhone 14 Pro збільшилася до 60% від загального обсягу випуску з запланованих 50%, а в майбутньому вона може зрости до 65%.

Зосередження уваги Apple на моделях високого класу допоможе їй протистояти низькому рівню продажу смартфонів. У розпал кризи чіпів пристрої преміум-класу Apple Pro та Pro Max, які добре продаються, допомогли компанії збільшити прибуток.

У звіті TrendForce говориться, що зростання відсоткових ставок у США може скоротити споживчі витрати, підірвавши попит на iPhone у першому кварталі 2023 року. Це може призвести до падіння виробництва на 14% у річному обчисленні до 52 мільйонів одиниць.

Раніше аналітики говорили, що версії iPhone 14 Pro і Pro Max продавалися швидкими темпами, хоча попит на базову модель, яка зазвичай є бестселером Apple, не вражає.

За даними дослідницької компанії Canalys, Apple була єдиним постачальником у першій п'ятірці, який зареєстрував зростання поставок у третьому кварталі, збільшивши свою частку на світовому ринку смартфонів до 18% із 15% рік тому. У Canalys вважають, що це сталося через те, що загальний ринок смартфонів скоротився на 9%.

Apple запустила виробництво в Індії

Минулого місяця компанія заявила, що вироблятиме свій останній iPhone 14 в Індії, оскільки технологічний гігант переносить частину свого виробництва з Китаю, щоб хеджувати ризики, пов'язані зі зростаючою напруженістю у відносинах між Вашингтоном і Пекіном.

За оцінками TrendForce, частка виробництва Apple в Індії перевищить 5% у 2023 році і збільшуватиметься з роками.

За скільки днів можна заробити на новинку від Apple

В Україні iPhone 14 Pro в базовій комплектації (128 GB) коштує 52 499 гривень . У США вартість новинки від Apple становить $999, проте це чиста ціна, актуальна лише для чотирьох штатів, де податок із продажу становить 0%.

Команда Picodi.com зіставила місцеві ціни на iPhone 14 Pro із заробітною платою в різних країнах світу та розрахувала так званий "Індекс айфона" (вартість смартфона, виражену у робочих днях).

Так, згідно з останніми даними ПФУ, середньостатистична заробітна плата в Україні становить 13 957 гривень (11236 грн на руки).

Таким чином, як підрахувало видання, середньостатистичний українець має відпрацювати 98,1 дня зібрати гроші на iPhone 14 Pro. За умови, що він відкладає на покупку усі зароблені гроші. Порівняно з минулим роком кількість днів збільшилася на 28,2 дні.

Раніше ми писали, що ціни на нові планшети Apple здивували всіх. Сайт Pro Гроші також розбирався, чи варто під час війни "інвестувати" у новий iPhone 14.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.