Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ворожі дрони зруйнували відділення Нової пошти: що буде з посилками, які не вціліли

Розповідаємо, як можна отримати компенсацію від Нової пошти за знищені посилки

Фото: Нова Пошта. Колаж: Pro Гроші

Уночі 9 листопада Росія завдала ракетного удару по місту Дніпро

Фото: Нова Пошта. Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує атакувати ракетами цивільне населення України. Під час нічного ракетного обстрілу 9 листопада по місту Дніпро ворожі дрони поцілили у депо Нової пошти.

Про це повідомили на офіційній сторінці Нової пошти у Facebook.

"На жаль, чотири співробітники отримали серйозні травми й наразі перебувають у лікарні. Усі клопоти, турботу та витрати щодо лікування та реабілітації наших колег – взяли під свій контроль", – зазначили на сторінці.

У пресслужбі додають, що приміщення зазнало значних пошкоджень. Обладнання та майже всі посилки, які знаходились у приміщенні, знищені.

"Посилки, що вціліли, будуть доставлені вчасно, адже наша ціль – безперебійність та швидкість доставки. Навіть у надзвичайних умовах, таких як зараз", – написали в дописі.

Що робити власникам знищених посилок

З тими, чия посилка не вціліла, представники Нової пошти незабаром зв'яжуться, щоб надати інформацію про компенсацію.

Або, щоб пришвидшити процес, можна самостійно написати претензію на компенсацію коштів. Для цього потрібно:

  • заповнити бланк;
  • надіслати фото/скан вашого ІПН в особисті повідомлення Новій пошті в Facebook.

Як отримати посилку на Новій пошті з неправильно зазначеними даними

Для того щоб оформити відправлення через Нову пошту, потрібно надати інформацію про дані отримувача співробітнику відділення. Але через неуважність людина може вказати номер телефона з помилкою навіть в одну цифру.

У такому випадку для отримання свого вантажу отримувач повинен прийти до відділення, де на нього чекає посилка, та надати співробітнику Нової пошти таку інформацію:

  • номер декларації;
  • документи, які підтверджують особу отримувача.

Як Нова пошта працює в містах, де нема світла

Нова пошта розробила спеціальне мобільне відділення для роботи на деокупованих територіях, де немає світла.

Наразі відділення встановили у смт Рогань у Харківській області. Воно працює щодня з 11:00 до 15:00 за адресою – вулиця Першого травня,1.

Жителі Рогані та прилеглих селищ можуть отримати посилки вагою до 10 кг. Розрахуватися за доставку можна через мобільний додаток або автосписанням. Готівка наразі не приймається.

Що відомо про мобільне відділення

Воно створене на базі БДФ-контейнера для перевезення посилок. Нове мобільне відділення має гідравлічні опори, які дозволяють швидко опустити контейнер після транспортування, а також відрегулювати висоту для комфортного обслуговування клієнтів. Воно може обслуговувати до 10 000 посилок за місяць.

Мобільне відділення може працювати як від мережі 220В, так і від генератора, тому його зручно використовувати на територіях, де немає електроенергії. Біля відділення встановлено модуль Starlink, мешканці можуть користуватись інтернетом безкоштовно, щоб зв’язатися з рідними чи замовити товари з інтернет-магазинів та аптек.

Нова пошта планує найближчим часом запустити в роботу ще 20 таких мобільних відділень, щоб надавати свої послуги там, де немає світла.

Раніше сайт Pro Гроші писав, у яких містах Європи Нова пошта відкриє свої відділення. Також ми розповідали, що не можна пересилати за кордон Новою поштою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.