Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відправити посилку в Польщі стане простіше: яку послугу запроваджує Нова пошта

Розбиралися, скільки доведеться заплатити за виклик кур'єра Нової пошти в Польщі

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Посилки з Польщі в Україну тепер можна відправляти не виходячи з дому

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Українці, які наразі проживають в Польщі, тепер зможуть простіше відправляти посилки додому.

Про це повідомляє пресслужба Нової пошти.

Відтепер наші громадяни отримали можливість викликати кур’єра на будь-яку польську адресу та відправити посилки до 30 кг або документи в Україну.

Яка вартість послуги

Відповідна послуга вже діє по всій території Польщі, навіть у тих містах, де немає відділень Nova Post. Вартість виклику кур’єра становить 43 гривні (або 5 польських злотих), які оплачуються додатково до послуги доставлення.

Як замовити послугу

  • заповнити заявку на сайті;
  • сплатити доставляння на сайті;
  • перевірити вміст посилки на наявність заборонених товарів та самостійно запакувати. Важливо: кур'єр не перевіряє вміст відправлення. Але якщо під час перевірки митна служба у посилці виявить заборонені товари, то вони будуть вилучені або вся посилка повернеться відправнику. При цьому усі витрати за повернення сплачує відправник.

Після оформлення заявки на сайті із відправником зв’яжеться оператор контакт-центру Nova Post для перевірки даних та узгодження дати прибуття кур'єра.

Кур'єрська служба працює з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:00.

Зазначимо, в Польщу також можна відправити посилку Новою поштою на будь-яку адресу, у відділення або в поштомат.

Яку ще послугу запустила Нова пошта

Ми вже розповідали про те, що Нова пошта відновлює послугу безпечних онлайн-угод "Сейф-сервіс", яка не працювала останні два роки.

Вперше послугу у тестовому режимі запустили влітку 2020 року, але вже восени Нова пошта її скасувала через випадки шахрайства: клієнти отримували від зловмисників СМС з номером недійсної експрес-накладної та посилання на підробні сайти для оплати.

Тепер онлайн-придбання через "Сейф-сервіс" відбуватиметься лише у мобільному застосунку Нової Пошти. Покупцю надсилатимуть повідомлення із номером накладної та можливістю сплатити замовлення.

Після оплати товару в застосунку гроші будуть резервуватися. Продавець отримає гроші лише після того, як покупець оглянув та забрав посилку.

Кредитні картки Нової пошти

Зазначимо, що Нова пошта планує запустити власні кредитні картки, які працюватимуть через платіжну систему NovaPay. Ще наприкінці минулого року українська влада дозволила небанківським установам відкривати рахунки, давши компаніям 60 днів на перехідний період. Закон наразі не імплементували в парламенті, оскільки перенесли питання на три місяці, втім Нова пошта готується до змін.

Як уточнив генеральний директор NovaPay Андрій Кривошапко, "є амбіція, щоби у третьому кварталі цього року виходити на ринок, тому зараз ми у стані підготовки". Зокрема відбувається перебудова програмного забезпечення, можливі корегування формату роботи офісної частини та ін. Інтеграція дозволить клієнтам відкривати кредитні ліміти та управляти власним рахунком.

Також ми повідомляли про те, в якому випадку українці отримають штраф за продаж через Нову Пошту. Також сайт Pro Гроші писав, який український банк незабаром запрацює в Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.