Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта вводить нові тарифи: що зміниться вже з жовтня

Вже з наступного місяця компанія вводить новий порядок продажу поштових марок, конвертів та карток

Фото: Укрпошта/facebook

Тарифи на пошті зростуть вже найближчим часом

Фото: Укрпошта/facebook

Вже зовсім скоро українці помітять подорожчання тарифів від Укрпошти. Компанія оголосила про підвищення вартості поштових марок, маркованих конвертів та карток. Зміни відбудуться вже з 1 жовтня.

Про це пише Укрпошта.

Як зміняться ціни

З 1 жовтня 2024 року "Укрпошта" запроваджує новий порядок продажу поштових марок, конвертів та листівок. Тепер ці товари будуть обкладатися податком на додану вартість (ПДВ) у розмірі 20%. Це нововведення є результатом змін у Податковому кодексі України. Наприклад, тепер вартість відправки внутрішнього листа вагою до 50 грамів (з маркою U) складатиме 18 гривень з урахуванням ПДВ.

Якщо ви плануєте пересилати внутрішнього реєстрованого листа без оголошеної цінності масою до 50 грамів або простого листа без оголошеної цінності масою від 50 до 250 грамів включно (з марками F,M), то вже повинні будете заплатити 36 грн з ПДВ.

Також зміни застануть і міжнародні відправлення. Там вартість розраховується з урахуванням курсу Нацбанку:

  • Вартість відправлення поштової картки вагою до 20 грамів до іноземних країн (марки A, G) становитиме 1 долар плюс 20% ПДВ.
  • Відправка непріоритетного листа вагою до 50 грамів до іноземних країн (з марками N, W) коштуватиме 1 долар і 50 центів плюс 20% ПДВ.
  • Доплатна марка (P) матиме ціну 5 доларів плюс 20% ПДВ.

Якщо ви хочете марковані конверти, то за них доведеться віддати наступну суму:

  • форматів C6, DL з маркою U, V – 21,6 грн;
  • форматів C6, DL з маркою F – 39,6 грн;
  • формату C5 з маркою М – 40,8 грн.

Конкурс від Укрпошти


Ми вже писали про те, що до Міжнародного дня волонтерів планують випустити марку за ескізами українців. Аби її створити, компанія запустила спеціальний конкурс для художніх малюнків. Творці повинні відтворити тему волонтерського руху. Брати участь можуть:

  • художники;
  • ілюстратори;
  • дизайнери.

Головне – донесуть ідею марки, завдяки своїм умінням.

"Надсилаючи на конкурс свої роботи, учасник погоджується, що у разі перемоги розробить на замовлення Укрпошти додаткові ескізи для конверта "Перший день" та картки, а також підпише авторський договір на передачу виключних майнових авторських прав", – зазначили в компанії.

Конкурс триватиме до 26 вересня включно. Учасникам треба надіслати ескіз у форматі JPEG з роздільною здатністю 300 dpi, а також заповнити анкету за посиланням. Коли роботи вже приймуть, то Укрпошта влаштує народне голосування. Найкращий варіант будуть обирати самі українці у соціальних мережах.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта хоче отримати обмежену банківську ліцензію. Також ми повідомляли, що Австралія випустила поштову марку на підтримку України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.