Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта підвищить тарифи на популярну послугу: що зміниться з 1 листопада

Вартість доставки періодичних видань вираховували залежно від ваги та обсягу, а також від кількості виходів нових екземплярів

Фото: Укрпошта/Facebook

Укрпошта змінила тарифи на доставку друкованих видань

Фото: Укрпошта/Facebook

Укрпошта попередила українців про зміни у тарифах на послугу передоплати періодичних друкованих видань. З 1 листопада оформлення коштуватиме дорожче з огляду на потребу забезпечити мінімальну рентабельність. Компанія переглянула тарифи вперше за останні 2 роки.

Про це повідомила пресслужба Укрпошти на офіційному сайті.

Доставка газет і журналів здійснюється по Україні, крім тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької й Херсонської областей. Що стосується звільнених населених пунктів, туди також можна оформити передплату, якщо немає загрози безпеці працівників і клієнтів Укрпошти.

З 1 листопада тарифи щодо періодичних друкованих медіа такі:

  • послуга приймання передплати – 15 грн на одну адресу;
  • доставка загальнодержавних газет і журналів – 5 грн;
  • доставка місцевих видань – 4 грн.

До нововведення вартість доставки одного екземпляра загальнодержавної газети становила 1,12 грн, журналу – 4,48 грн. Для місцевих випусків тарифи дорівнювали 0,92 грн та 3,68 грн відповідно. Ціну вираховували з огляду на кілька чинників, наприклад, вагу та обсяги медіа, а також кількість виходів за термін передплати.

В Укрпошті уточнили, що вдалися до змін за такий довгий час для:

  • забезпечення мінімальної нестабільності послуг;
  • уникнення збитків через дорожчання логістики та витрат на заробітні плати;
  • сприяння покращенню сервісу доставки;
  • більших інвестицій у розвиток.

"Листоноші будуть мотивовані просувати оформлення передплати, а населення завжди матиме доступ до журналів та газет з українськими наративами, що вкрай важливо з точки зору інформаційної безпеки під час повномасштабної війни", – пояснили представники компанії.

Оформлення передоплати відкрите до 20 грудня для загальнодержавних медіа та до 26 грудня – для місцевих видань. Послуга доступна онлайн, у поштових виділеннях і через співробітників, які доставляють друковану продукцію.

Відправити посилку буде дешевше

Раніше ми розповідали, що для українців готують хороші новини. Укрпошта планує змінити тарифи на відправлення посилок за кордон завдяки угоді з деякими державами. За словами генерального директора Ігоря Смілянського, "найближчі друзі України підписали з нами угоди про зниження тарифів на міжнародне відправлення".

До всього, на поштовому конгресі за створення Фонду солідарності виступила 191 країна зі Всесвітнього поштового союзу. Це допоможе ефективніше відновлювати постраждалу внаслідок повномасштабного вторгнення інфраструктуру.

Також нагадаємо, що Ігор Смілянський вже анонсував зниження тарифів на доставку в Канаду. Послуга коштує на 20% дешевше для українців. Аналогічні угоди планують підписати зі Сполученими Штатами Америки та Великою Британією, адже в цих державах проживає дуже багато наших громадян.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта присвятила нову марку Дню захисників та захисниць України. Також ми повідомляли, що Укрпошта може не прийняти посилку та розповідали, які предмети заборонено відправляти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.