Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Сільпо виявився найзбитковішим ритейлером – які ще мережі втратили чимало грошей

Перше місце через падіння прибутків зайняла саме ця мережа, але є ще кілька компаній, які теж знаходяться у цьому списку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Збитки мережі зросли

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Мережа супермаркетів "Сільпо" за минулий рік наростила збитків на 5,6 млрд грн. Компанія увійшла у 2023 рік зі збитком у 7,4 млрд грн.

Про це пише Асоціація ретейлерів України.

Також до найзбитковіших ритейлерів увійшли литовський Novus з 2,5 млрд грн збитків, а ще німецький "Метро" з 500 млн грн та українська мережа супермаркетів Varus з 40 млн грн збитків.

Ба більше, "Сільпо" стало лідером і за темпами падіння прибутків. Якщо порівнювати з 2021 роком, то мережа втратила 5,6 млрд грн.

На другому місці – АТБ з 5,5 млрд грн.

На третьому місці – "Метро" з падінням у 1,5 млрд грн.

На четвертому місці за темпами падіння прибутку компанія "Нова пошта" з результатом на 500 млн грн меншим ніж її прибуток у 2021 році.

Завершує цей список мережа супермаркетів Varus. Її збитки минулого року склали 40 млн грн проти прибутку у 200 млн грн, зафіксованого у 2021-му.

Хто став найприбутковішим у 2022 році

Найприбутковішим у 2022 році стала мережа магазинів АТБ з 2,8 млрд грн доходів. На другому місці мережа мультимаркетів "Аврора". Замикає трійку лідерів оператор "Нова пошта" – 2,1 млрд грн.

Прибуток супермаркетів Велмарт та Велика кишеня лише 200 млн грн, а тому мережі опинилися на четвертому місці. П’яту позицію ділять Rozetka та мережа "Таврія В". Їхній показник складає 100 млн грн.

Leroy Merlin відмовляється від своїх магазинів у РФ

Раніше ми вже писали про те, що французька корпорація ADEO, якій належить мережа Leroy Merlin, заявила про плани продати усі магазини на території Росії.

Компанія хоче повністю залишити російський ринок, а усі активи віддати місцевому менеджменту. Однак в корпорації запевняють, що після зміни власника магазинів мережі Leroy Merlin будуть збережені. Також не буде масового звільнення співробітників.

Наприкінці 2022 року з'явилася інформація, що українське представництво французької компанії Leroy Merlin проводить жорсткі "чистки" у штаті.

За словами кількох працівників, деякі з яких вже там не працюють, вони та більшість штату були залучені до співбесід, під час яких у них розпитували, чи не висловлює людина публічні заяви, не угодні керівництву.

До таких відноситься незгода щодо продовження роботи компанії у Росії, а також критичні твердження, що стосуються війни в Україні.

Якщо з'ясовувалося, що хтось із працівників займався волонтерською діяльністю, особисто допомагав ЗСУ тощо, їх одразу звільняли.

Раніше ми розповідали, що російський Ашан запідозрили у підтримці окупантів у розпал війни в Україні. Також ми писали, як компанія Bonduelle втратила частину українського ринку для збуту своєї продукції через підтримку російської армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.