Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Продавати стане дорожче – яке правило вводять для користувачів OLX

Розповідаємо, кого торкнеться нове правилота яку суму будуть стягувати за успішні продажі на платформі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У майбутньому комісія діятиме на всі групи товарів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Одна з найбільших в Україні платформ для безплатних оголошень OLX розпочала тестування нової комісії на успішні угоди. Запуск комісій відбувся 20 липня в обмеженому режимі та зараз їх застосовують лише до деяких користувачів та категорій товарів.

Про це повідомляється на сайті платформи OLX.

Кому доведеться платити комісію за успішні угоди

Спочатку ці комісії були активовані лише для трьох категорій товарів: інструментів, предметів інтерʼєру та продуктів харчування і напоїв. З 1 серпня комісії також стали доступні для категорії "Дім і сад". В майбутньому OLX планує розширити застосування комісій на всі групи товарів.

Комісії діють тільки для угод, які оформлені через послугу "OLX Доставка", коли покупець сплачує замовлення онлайн прямо на платформі. У випадку, якщо покупець та продавець укладають угоду про оплату післяплатою або повну передоплату поза платформою OLX, комісія не стягується.

Комісія сплачується лише у разі успішного виконання угоди. Якщо покупець з будь-яких причин не забирає замовлення, оплата комісії не проводиться.

Який принцип роботи комісії на OLX

Приклад застосування комісії
Приклад застосування комісії
Фото: Інтернет

Принцип роботи комісії полягає в наступному:

  1. Покупець робить замовлення з "OLX Доставкою" та оплачує його онлайн.
  2. Продавець підтверджує замовлення і відправляє товар згідно з автоматично сформованими реквізитами.
  3. Якщо покупець отримує замовлення, угода вважається успішною, і продавець отримує на свою картку суму замовлення за вирахуванням комісії. Розмір комісії становить 1% від суми замовлення плюс 10 гривень. Наприклад, при продажу товару на суму 3 200 гривень продавцю на картку буде зараховано 3 158 гривень (за вирахуванням комісії в розмірі 42 гривні).

Цей новий сервіс дозволяє платформі OLX збільшити свої можливості та забезпечити більш зручні та безпечні умови для покупців та продавців під час угод.

Нова пошта має приховану функцію для економії на посилках

Компанія "Нова пошта" запропонувала своїм клієнтам програму лояльності, яка дозволяє зекономити кошти та отримати знижки на послуги швидкого доставляння посилок. Ця інноваційна програма пропонує регулярні бонуси для клієнтів, які оформили картку лояльності.

Отримати картку лояльності дуже просто: достатньо завантажити спеціальний додаток від Нової пошти на свій смартфон та авторизуватися. Після цього клієнт отримує свою особисту картку лояльності, яка стає доступною на головному екрані додатка.

Кожен раз, коли клієнт оплачує вартість послуги доставляння, йому нараховуються бонуси. Кожні 100 бонусів прирівнюються до 1 гривні. Зібрані бонуси можуть бути використані для оплати вартості доставлення посилок в будь-якому відділенні Нової пошти.

Для здійснення оплати за допомогою бонусів клієнту лише потрібно пред'явити свою картку лояльності оператору відділення та зазначити бажану суму оплати, яку він хоче покрити за допомогою бонусів.

Раніше ми писали, як українців вводять в оману в супермаркетах. Також ми повідомляли, які правила отримання дозволу на зброю.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.