Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобільних операторів штрафуватимуть за низьку якість зв'язку під час відключень світла

Розповідаємо, як влада стимулюватиме мобільних операторів забезпечувати стабільний зв'язок під час відключення світла

Фото: Pexels

Мобільний зв'язок під час відключень

Фото: Pexels

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував до першого читання законопроєкт №11431, який має на меті забезпечити надійну роботу мобільних операторів під час відключень електроенергії.

Про це повідомив голова підкомітету з розвитку цифрової індустрії Сергій Штепа.

Він зазначив, що даний законопроєкт був розроблений на виконання рішення Верховного головнокомандувача, спрямованого на підтримання стабільності комунікаційних мереж в умовах повномасштабного вторгнення та періодичних вимкнень електрики.

"Законопроєкт передбачає збільшення позапланових перевірок операторів зв’язку та підвищення штрафів за порушення вимог Нацкомісії, яка регулює діяльність галузі", – сказав Штепа.

Це необхідний крок для забезпечення стабільного зв'язку навіть в умовах довготривалих відключень світла.

Чому можуть штрафувати мобільних операторів

За словами Сергія Штепи, деякі оператори не вжили належних заходів, зокрема, не забезпечили достатньої кількості обладнання для безперебійної роботи під час відключень електроенергії:

  • генераторів;
  • акумуляторів.

Це може призвести до того, що взимку багато користувачів опиняться без зв'язку. Законопроєкт має запобігти такій ситуації.

Деякі асоціації, що представляють операторів мобільного зв'язку та постачальників комунікаційних послуг, висловили свої зауваження до проєкту.

"Але ми розуміємо, що повинні змусити їх виконувати рішення ставки Верховного головнокомандувача і робити все для того, щоб навіть під час вимкнень світла зв’язок був. Сподіваюсь, законопроєкт буде якнайшвидше ухвалений Верховною Радою", – переконаний Штепа.

Варто зауважити, що для багатьох українців відсутність стабільного мобільного зв'язку та інтернету під час відключень світла залишається дуже гострою проблемою.

Раніше ми писали, які важливі речі треба купити вже сьогодні на випадок відключень світла взимку, а також про 8 найкращих зарядних станцій у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.