Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пільгове кредитування: на що український бізнес зможе витратити кредитні кошти

Розповідаємо, на що український бізнес зможе отримати пільгове кредитування

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український бізнес зможе отримувати пільгове кредитування

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні ухвалили постанову, яка дозволить українському бізнесу, який втратив виробничі потужності, залучити до 60 млн гривень пільгового кредитування.

Про це повідомляє урядовий портал Кабінету міністрів.

Нова програма для підтримки бізнесу

У 2023 році уряд надалі продовжить розробляти законопроєкти, які будуть призначені для допомоги українському бізнесу. Також будуть продовжувати нараховувати виплати за працевлаштування ВПО.

У постанові йдеться про таке:

  • про потужності, які були зруйновані, пошкоджені або розташовані на окупованих територіях, нова програма дозволить відновити роботу частини бізнесів;
  • кредитні кошти надаватимуться на інвестиції або на фінансування оборотного капіталу, держава забезпечує до 80% тіла перед банком;
  • за умовами постанови, позика надаватиметься до 5 років, нове підприємство не може розташовуватись ближче, ніж за 50 кілометрів до лінії проведення бойових дій.

За період воєнного часу вже видано позик на 54 млрд гривень у межах державної програми "Доступні кредити 5-7-9%", цією програмою скористались більше 13 500 представників бізнесу. Також за програмою "єРобота" вже видано більше тисячі грантів на макробізнес.

Державна програма "єРобота"

Ця програма передбачає надання мікрогрантів до 250 тисяч гривень для малого бізнесу. Державний центр зайнятості підбив підсумки шостої хвилі реалізації програми "Власна справа" в рамках проєкту "єРобота", за якою буде виділено майже 50 млн гривень для 211 успішних заявників.

Раніше ми розповідали, чи можна отримати у спадок чужі борги. Також ми писали, на що саме державна програма "єРобота" зможе надавати гранти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.