Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Підприємцям дадуть гроші на розвиток бізнесу – чим можна скористатися

Українські ІТ-стартапи потребують фінансової підтримки, яку можна отримати завдяки міжнародним програмам

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

IT-підприємці можуть отримати міжнародні гранти на розвиток бізнесу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Молоді ІТ-підприємці горять ентузіазмом і мають чимало ідей для інноваційного зростання України. Але реалізація впирається у відсутність коштів на розвиток бізнесу. Щоб мати можливість втілювати у життя проєкти, існують міжнародні гранти як ефективний метод залучення грошей.

Сайт Pro Гроші розповідає, де українські ІТ-підприємці можуть знайти фінансування.

Топ-3 міжнародних грантів для бізнесу

  • Програма ЄС "Цифрова Європа"

Гроші виділяють на різні потреби бізнесу, зокрема, розвиток високопродуктивного комп’ютингу, штучного інтелекту, аналізу даних і хмарних послуг, підвищення рівня цифрових навичок населення, запуск та впровадження магістерських програм тощо. Загальний фонд "Цифрової Європи" становить 7,5 млрд євро.

  • Програма від фонду SEIER

Фінансування зосереджене на блокчейн-стартапах, а підприємці, окрім грошей, можуть розраховувати на технічну підтримку та консультації від швейцарсько-української венчурної компанії з розробки блокчейнів Tacans. Грантові кошти можна витратити на розробку програмного забезпечення, аналіз великих обсягів даних, створення дизайну інтерфейсу (UI/UX), аналітику та ін.

Існує три шляхи фінансування – для стартапів на ранній стадії (від 5 000 до 50 000 євро), інвестиції до 100 тисяч євро та значні інвестиції понад вказану суму.

  • Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України"

Всього передбачено 50 грантів для підприємців на суму від 600 000 грн до 1,2 млн грн. Загальний бюджет становить 36 млн грн. Кошти передбачено представникам секторів ІТ, інжинірингу, виробництва та послуг. Подання заявок на участь завершиться 24 липня поточного року.

Гранти новому бізнесу від держави

Українських підприємців підтримують не лише міжнародні компанії та уряди, але й наша влада. Тож передбачено чимало програм фінансування та підтримки, серед яких гранти на:

  • власну справу;
  • теплицю;
  • переробне підприємство;
  • сад;
  • ІТ-стартап.

Заявки можна подати на порталі "Дія", а розмір грошового забезпечення варіюється від 50 тисяч грн до кількох мільйонів. Наприклад, що стосується ІТ, коштами забезпечують громадян, які хочуть створити нову компанію у сфері високих технологій. Максимально дають 3,5 млн грн, які варто витратити на купівлю програмного забезпечення, обладнання, оплату консультаційних послуг тощо. Також обов’язкова умова не тільки цього гранту, а всіх перелічених, – створення робочих місць. В цьому випадку їх має бути не менше трьох.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що означає "єВідновлення для бізнесу" та хто може долучитися до програми. Також ми повідомляли про штрафні санкції та пені для платників податків і розповідали, в якому випадку їх не нарахують.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.