Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Перший випадок в цифровізації України: у "Дії" з'явилась нова функція

У "Дії" з'явилась можливість подати звернення в обласну військову адміністрацію

Колаж: Pro Гроші

У "Дії" з'явилась нова функція

Колаж: Pro Гроші

У "Дії" з'явилась можливість подати звернення у Львівську ОВА онлайн — з Дія.Підписом.

Про це повідомила пресслужба сервісу.

"Це перший випадок в історії цифровізації України, коли обласна військова адміністрація інтегрує Дія.Підпис. Тепер на сайті Львівської ОВА доступні 3 нові інструменти електронної демократії", – зазначили у сервісі.

Які саме функції доступні:

  • звернення з накладанням Дія.Підпису,
  • консультації,
  • запити на публічну інформацію.

Раніше, щоб подати звернення до адміністрації, потрібно було написати його від руки або видрукувати, підписати, а тоді відсканувати та надіслати на email.

Після інтеграції з "Дією" достатньо лише увійти на сайт Львівської ОВА, вказати дані про себе, суть звернення та підписати документ, кліпнувши очима, за допомогою Дія.Підпису.

Масштабне оновлення у "Дії"

Міністерство цифрової трансформації анонсувало перелік нових послуг, які скоро стануть доступні користувачам додатку "Дія". Серед вагомих нововведень – заява на отримання пільгової іпотеки та розмитнення авто.

Так, з 1 жовтня українці матимуть змогу оформити пільгову іпотеку під 3% або 7% відсотків річних. Спочатку кредитування за цією програмою відкриють для військовослужбовців, науковців, лікарів і вчителів, а вже наступного року – для всіх категорій населення.

"Дія" обіцяє не залишатися в стороні та анонсує запуск послуги: невдовзі користувачі зможуть за допомогою кількох натискань відправити заяву й отримати документ про те, що їм дозволено скористатися пільговим кредитом.

Більше про цифрові можливості читайте в матеріалі Pro Гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.