Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова пошта знизила тарифи для українців — за що не доведеться платити зайві гроші

Клієнти Нової пошти не будуть платити за посилки до США, як раніше, тож розповідаємо, що варто знати про зміни

Фото: Нова пошта, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта змінила тарифи на доставку тарифів до США

Фото: Нова пошта, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Компанія "Нова пошта" запровадила нові тарифи на доставку посилок та документів до Сполучених Штатів Америки. Вартість буде єдиною як для приватних, так і для бізнес-клієнтів.

Як повідомляє пресслужба поштового оператора, нові тарифи встановлені для посилок з вагою, де є крок — у 100 г.

Відповідно клієнти вже не будуть платити, як раніше — в межах вагових категорій до 2 кг, до 10 кг та до 30 кг. Буде різна ціна за 0,1 кг, 0,4 кг, 1,5 кг і так далі.

Скільки тепер коштуватиме посилка

Отже, за новими тарифами клієнтам потрібно буде платити:

  • за посилку 0,5 кг — 650 грн (а було 1,4 тис. грн);
  • за відправку 15 кг посилки — 4,6 тис. грн замість 6,8 тисячі гривень.

У компанії вважають, що нововведення допоможе насамперед українцям, які продають свої товари в США через Amazon, eBay, Etsy.

"Ринок США має чудові перспективи для розвитку. До того ж безмитний поріг для ввезення товарів тут становить 800 доларів, тобто все, що нижче за цю вартість, доставляється без додаткових митних платежів для одержувача", – пояснив СЕО компанії "Нова пошта Глобал" Юрій Беневітський.

Скільки часу займає доставка до США

Десять днів. Надіслати посилку можна з будь-якого відділення Нової пошти. Також можна самостійно створити міжнародну накладну у мобільному застосунку чи бізнес-кабінеті, але оператор може оформити документ безпосередньо у відділенні.

Доставка літаками

У травні цього року авіакомпанія Нової пошти Supernova Airlines орендувала літак ATR 72 разом з екіпажами у латвійської авіакомпанії RAF-Avia для пришвидшення доставки посилок в Україну з Aliexpress та інших інтернет-магазинів.

Під час першого рейсу Supernova Airlines доставив 7 тонн міжнародних посилок із Риги до польського аеропорту в Жешуві. А потім товар наземним транспортом доставили в Україну.

Яка послуга Нової пошти стала безплатною

Мова про переадресацію посилок клієнтів в межах одного міста. Щоб скористатися послугою, у мобільному застосунку потрібно:

  • у розділі "Мої посилки" обрати відправлення, яке потрібно переадресувати;
  • у рядку "Керування посилкою" обрати послугу "Переадресування";
  • вказати дані для переадресування: місто, номер відділення, поштомату чи адресу, а також дані одержувача;
  • натиснути на кнопку "Оформити заявку" — після цього з'явиться новий номер експрес-накладної, за яким можна буде відстежувати посилку.

Раніше стало відомо, що українцям загрожують штрафи за продажі через Нову пошту. Також ми розповідали, що потрібно знати про поштомати перед тим, як замовити доставку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.