Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова пошта запустить власні кредитні картки: коли з'являться і що зміниться для клієнтів

Розповідаємо, які зміни запланувала Нова пошта у 2023 році

Фото: УНІАН. Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта планує випустити свої кредитні картки для клієнтів

Фото: УНІАН. Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта у 2023 році інтегрує свою платіжну систему NovaPay у ринок платіжних карток в Україні. Підготовка до цього вже розпочалася.

Про це повідомив генеральний директор NovaPay Андрій Кривошапко.

Він пояснив, що українська влада ще влітку минулого року дозволила небанківським фінансовим установам відкривати рахунки та емітувати картки. Закон мав набути чинності з 1 грудня, а перехідний період повинен був тривати 60 днів. Але згодом парламент відклав імплементацію закону ще на три місяці.

"Є амбіція, щоби у третьому кварталі цього року виходити на цей ринок, тому зараз ми у стані підготовки", – зазначив він.

Втім, за словами Кривошапка, інфраструктура компанії частково готова до змін. Наразі триває перебудова програмного забезпечення, також змінюється формат роботи офісної частини.

Спеціаліст також додав, що Нова пошта планує запустити для клієнтів нові можливості. Наприклад, вони зможуть відкривати кредитні ліміти.

"Якщо будуть рахунки і буде можливість емітувати картки, то ми зможемо надавати клієнтам, наприклад, кредитний ліміт на картку. Буде рахунок, і буде можливість ним управляти. Не просто прийти до відділення та отримати гроші або отримати гроші на банківський рахунок в банку, як зараз", — підкреслив Кривошапко.

У Нової пошти будуть власні авіарейси

Для цього була сертифікована авіакомпанія Supernova Airlines, яка входить до групи компаній поштового оператора. Планується, що перший рейс з вантажами клієнтів Нова пошта здійснить навесні 2023 року.

Відомо, що рейси виконуватимуться з українських міжнародних аеропортів "Бориспіль" та "Львів" вже після перемоги у війні, а поки українське небо закрите для польотів – авіаційні перевезення будуть здійснюватися з найближчих до України європейських аеропортів.

Де в Європі можна знайти відділення Нової пошти

Ще у 2022 році українська компанія анонсувала вихід на європейський ринок. Наприклад, у Польщі вже працює шість відділень, чотири з яких розташовані у столиці – Варшаві, а два – у Кракові.

Також відділення з'являться у Вроцлаві, Жешуві та Познані.

Знайти українську логістичну компанію та скористатися послугами можна за адресами нижче.

Варшава:

  • відділення №01/2, вул. Męcińska 18, 04-086;
  • відділення №01/3, вул. Kaliny Jędrusik 9, 01-748;
  • відділення №01/4, вул. gen. Józefa Zajączka 11, 01-510;
  • відділення №01/5, вул. Stefana Okrzei 18, 03-710.

Краків:

  • відділення №30/1, вул. Kamienna 19b, 30-001;
  • відділення №30/2, вул. Lipska 4, 30-721.

Раніше ми розповідали про те, як у 2023 році змінилися тарифи Нової пошти. Також ми писали, як працює Нова пошта без електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.