Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова пошта оновила правила оплати посилок – що змінилося

Нова послуга дозволить ефективніше планувати обслуговування й не залежати від зовнішніх обставин

Фото: Freepik. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта дозволила оплачувати посилки іншим людям

Фото: Freepik. Колаж: Pro Гроші

Український поштовий оператор "Нова пошта" запустив зручну функцію у своєму додатку. Відтепер можна оплачувати посилки, навіть якщо вони оформлені не на вас.

Деталі повідомила пресслужба компанії на сторінці Facebook.

Через масовані ракетні атаки, які російські окупанти здійснюють по об'єктах критичної інфраструктури, Україні необхідно вдаватися до планових та екстрених відключень електроенергії. Часто через відсутність світла зникають також мобільний зв'язок та інтернет. Уявімо ситуацію, що ви прийшли до відділення Нової пошти з метою отримати чи відправити посилку, і для цього потрібно оплатити вартість доставлення.

Але раптово зникає будь-яка можливість скористатися мобільним інтернетом, а Wi-Fi поблизу немає. Планувати справи стає неможливо, але вплинути на ситуацію ви не можете. Щоб не залишитися без обслуговування, клієнти можуть доручити оплату іншій людині, де б вона не перебувала територіально.

Для цього потрібно виконати певний алгоритм дій, зокрема:

  • оновити програму та відкрити вкладку "Мої посилки";
  • натиснути "+" у правому нижньому кутку;
  • обрати "Відстежити" та знайти ЕН за номером;
  • у вкладці "Інформація про посилку" клацнути на кнопку "Повна інформація про посилку";
  • ввести номер телефону одержувача, на який оформлено вантаж.

Після цього у вибраної людини з'явиться опція оплати відправлення. Це нововведення схоже на раніше анонсовану функцію зміни отримувача. У застосунку з’явилася опція, яка дозволяє передавати право на отримання вантажу іншій особі. Потрібно лише вказати номер телефону людини, якій дозволяється забрати посилку у відділенні. Після використання функції надійде відповідне повідомлення на смартфон.

Нова пошта не закриється у Херсоні

Раніше повідомлялося, що поштовий оператор змушений закрити відділення, яке тільки-но повернули у звільнений від окупантів Херсон. Причина – постійні обстріли міста. Співробітники обіцяли забезпечити повноцінне функціонування лише після того, як налагодиться ситуація.

Проте негативний прогноз не здійснився. Пресслужба зауважила, що компанія не припинила роботу в місті, тож наступного дня відділення знову прийматимуть відправлення та видаватимуть доставлення.

"Сьогодні зачинили відділення в Херсоні раніше робочого графіку через артилерійський обстріл, але це вже відпрацьована практика, яку Нова пошта запровадила у всіх містах, що знаходяться у безпосередній близькості до зони бойових дій", – уточнили у повідомленні.

Тож мешканці можуть скористатися послугами поштового оператора, але потрібно пам’ятати, що пункти не працюють під час повітряної тривоги та якщо є загроза артилерійського обстрілу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому при відправленні збільшується фактична вага посилок. Також ми повідомляли, як оплатити посилку без готівки, світла та зв'язку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.