Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова Пошта й Укрпошта змінили графік роботи: як працюватимуть на свята

Щоб не залишитися без посилки чи встигнути відправити вантаж, бажано заздалегідь скористатися поштовими послугами

Фото: FB Нова Пошта, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Графіки роботи поштових відділень у святкові дні

Фото: FB Нова Пошта, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці звикли, що на різдвяно-новорічні, державні та церковні свята припадають вихідні, проте на період дії воєнного стану їх скасували. Тож компанії підлаштовують графік роботи тільки під день тижня. Поштові оператори також анонсували зміни у графіках.

Про це повідомили Укрпошта та Нова Пошта на своїх офіційних сайтах.

Коли працюватимуть поштові оператори

Під час різдвяно-новорічних свят Нова Пошта буде здійснювати кур'єрські доставляння, а відділення працюватимуть майже у звичайному режимі. Як зауважила пресслужба компанії, оператор розуміє важливість отримання посилок у передноворічні дні, тож підлаштував роботу під потреби населення, щоб кожен зміг забрати відправлення від близьких людей.

Графік роботи Нової Пошти такий:

  • 25 та 26 грудня – змін у графіках немає, відділення працюватимуть за стандартним режимом;
  • 31 грудня – відділення мережі відкриються на годину раніше і працюватимуть за графіком суботи;
  • 1 січня – вихідний. Завантаження посилок у поштомати не відбуватиметься, але можна забрати вантаж, завантажений раніше.

Укрпошта повідомила, що у неділю, 1 січня, по всій Україні працюватимуть лише 20 відділень. Графіки роботи різні, залежно від регіону, але більшість закриються після 15:00 (на Закарпатті, в Одеській, Черкаській та Полтавській областях). У Києві після новорічного святкування працюватимуть 4 відділення за такими адресами:

  • 01001, Київ 1, вул. Хрещатик, 22, – 10:00-18:00, без перерви;
  • 02002, Київ 2, вул. Митрополита Андрея Шептицького, 16/4 – 10:00-18:00, без перерви;
  • 03505 ДКД Київ просп. Повітрофлотський, 75 – 09:00-19:00 без перерви;
  • 02505 ДКД ТПС вул. Митрополита Андрея Шептицького, 16/4 – 09:00-19:00 без перерви.

Графік роботи банківської системи

31 грудня Система електронних платежів здійснюватиме операції згідно з розкладом 2 січня 2023 року. Міжбанківські платіжні транзакції через СЕП проводитимуть до 15:00. 1 січня приймання початкових платежів до СЕП розпочнеться о 9:00. Міжбанківські операції виконуватимуть датою банківського дня 2 січня 2023 року.

2 січня вся банківська система України, включно з валютним ринком, СЕП, депозитарієм НБУ, працюють у звичайному режимі. 7 і 8 січня міжбанківські платіжні операції через СЕП здійснюються датою 9 січня.

Як зауважили у пресслужбі Національного банку, всі фінансові установи повинні заздалегідь подбати про безперебійну роботу банкоматів, а також забезпечити їх готівкою, щоб обслуговування клієнтів проходило без затримок.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта анонсувала останню марку у 2022 році. Також ми повідомляли, що Нова пошта запустила зручну функцію на новорічні свята.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.