Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Невдало пожартував про жінок: гендиректор Yakaboo пішов з посади

Гендиректор Yakaboo Іван Богдан звільнився через свої слова про жінок, українки закликають бойкотувати книгарню

Фото: Іван Богдан; Колаж: Pro Гроші

Гендиректор Yakaboo потрапив у скандал

Фото: Іван Богдан; Колаж: Pro Гроші

Гендиректор онлайн-книгарні Yakaboo Іван Богдан пішов з посади після того, як потрапив у сексистський скандал під час дискусії "Українська книга: після війни, геть від Москви".

Про це Богдан оголосив на своїй сторінці у Facebook.

"Я усвідомлюю, що такі формулювання неприпустимі у жодній формі та за будь-якої ситуації. Повірте, я дуже жалкую про вчорашній інцидент. Ніколи так не мислив та не маю жодних упереджень в гендерному питанні", – написав він.

Богдан наголосив, що це важливий для нього урок і він усвідомлює всю відповідальність.

"Ми у компанії прийняли непросте, але правильне спільне рішення – я йду з посади СЕО Yakaboo", – наголосив він.

На такий скандал також відреагувала пресслужба Yakaboo і опублікувала відповідну заяву.

"Ми впевнені, Іван Богдан не мав на меті нікого образити, оскільки ніколи не мав упереджень в питаннях гендеру та завжди ставився до жінок з повагою. Але його висловлювання не сумісне з цінностями, культурою та поглядами, які сповідує наша компанія, наші акціонери, наша команда", - сказано у дописі.

Там уточнили, что тимчасово функції СЕО Yakaboo виконуватиме директорка з операційної діяльності Олена Безугла.

У чому суть скандалу

Під час дискусії на запитання, що гендиректор може розповісти про українського читача, він сказав: "Більше купують жінки. Як завжди – витрачають кошти, які заробляють чоловіки".

Після появи відео з цими словами користувачі соцмереж почали залишати під дописами Івана Богдана обурені коментарі щодо його висловлювання.

Гендиректор Yakaboo там же, в коментарях, пояснив, що не хотів нікого образити, а його слова – це відсилка до особистого досвіду і того, скільки грошей витрачає на книжки його дружина.

Що таке "рожевий податок"

Світові дизайнери стверджують, що "рожевий податок" – це ніщо інше, як майстерність модельєра. Все через те, що жіночий одяг "Люкс" вимагає більш ретельного пошиття. Особливу увагу приділяють дизайну і декору. А в процесі використовують дорогі тканини і фурнітуру. Саме через це великі витрати йдуть на пошиття одягу.

Раніше сайт Pro Гроші детально розповідав, чому жіночий одяг коштує дорожче, ніж чоловічий.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.