Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Leroy Merlin таки відмовляється від своїх магазинів в РФ: що буде з бізнесом

Російський ринок залишиться без ще однієї всесвітньо відомої компанії, яка вирішила припинити співпрацю з агресором

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Leroy Merlin згортає роботу в РФ

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Французька корпорація ADEO, якій належить мережа Leroy Merlin, заявила про плани продати усі магазини на території Росії.

Про це йдеться в офіційній заяві ADEO.

"Цей процес є результатом роботи, розпочатої кілька місяців тому відповідно до міжнародних норм", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія хоче повністю залишити російський ринок, а усі активи віддати місцевому менеджменту.

При цьому в корпорації запевняють, що після зміни власника магазинів мережі Leroy Merlin будуть збережені. Також не планується масове звільнення співробітників.

"Впродовж усього процесу пріоритет ADEO — діяти відповідально, поважаючи всіх співробітників", — підкреслили в ADEO.

Зазначимо, що станом на березень 2023 року у 65 російських містах працюють 111 будівельних і господарських гіпермаркетів Leroy Merlin.

Чим займається Leroy Merlin

Це французька мережа, яка спеціалізується на продажі товарів для будівництва. Відколи розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, власники відмовилися залишати Росію і приєднатися до світового бойкоту путінського режиму.

Більше того після шквальної критики з боку українців компанія повністю відключила представництво від корпоративних засобів зв'язку. Це сталося ще у березні, і досі співробітники не мають підтвердження інформації щодо планів начальства стосовно повної ліквідації, розформування або відновлення співпраці.

Звільнення українців за "зайві питання"

Наприкінці 2022 року з'явилася інформація, що українське представництво французької компанії Leroy Merlin проводить жорсткі "чистки" у штаті.

За словами кількох працівників, деякі з яких вже там не працюють, вони та більшість штату були залучені до співбесід, під час яких у них розпитували, чи не висловлює людина публічні заяви, не угодні керівництву.

До таких відноситься незгода щодо продовження роботи компанії у Росії, а також критичні твердження, що стосуються війни в Україні.

Якщо з'ясовувалося, що хтось із працівників займався волонтерською діяльністю, особисто допомагав ЗСУ тощо, їх одразу звільняли.

Раніше ми розповідали, що російський Ашан запідозрили у підтримці окупантів у розпал війни в Україні. Також ми писали, як компанія Bonduelle втратила частину українського ринку для збуту своєї продукції через підтримку російської армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.