Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Гральний бізнес поповнює бюджет: скільки грошей надійшло від початку війни

Із початку війни гральний бізнес поповнив бюджет на понад 330 мільйонів

Фото: Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Гральний бізнес поповнює бюджет

Фото: Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну від гемблінг-сфери до держбюджету надійшло понад 330 млн грн.

Про це повідомив Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей.

"З 24 лютого організатори азартних ігор змогли не тільки адаптуватися до умов сьогодення, а й почати розвивати свій бізнес. Попри військову агресію Росії, організатори продовжують підтримувати економіку країни, сплачуючи за ліцензії. Так, з початку повномасштабного вторгнення від гемблінг-сфери до Держбюджету надійшло понад 330 млн грн", – йдеться в повідомленні.

До того ж, деякі ліцензіати відкривають нові гральні заклади, чим створюють робочі місця.

Комітет також закликав організаторів азартних ігор та лотерей до відповідальної роботи та просить дотримуватися усіх правил безпеки згідно з умовами воєнного стану.

Нагадаємо, на початку вересня Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей прийняла рішення про анулювала ліцензії товариства з обмеженою відповідальністю 1xBet через зв'язки з країною-агресором.

Поповнення держбюджету

У серпні 2022 року до державного бюджету перерахували 7,8 мільярда гривень акцизного податку з вироблених та ввезених на митну територію України підакцизних товарів.

Це на 55,1 млн грн більше затверджених показників доходів та на 10,7 млн грн більше, ніж у серпні минулого року.

У ДПС розповіли, що перенесення на виробників та імпортерів тютюнових виробів обов’язку сплати 5% акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів дозволило суттєво збільшити доходи місцевих бюджетів з цього податку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.