Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на нові планшети Apple здивували всіх: за скільки можна купити iPad 10 та iPad Pro

Споживачі дізналися специфікації нового покоління планшетів iPad та iPad Pro, які здивують дизайном та змінами у характеристиках

Фото: ilounge. Колаж: Pro Гроші

iPad 10 та iPad Pro мають оновлений дизайн, потужніший процесор і покращену камеру

Фото: ilounge. Колаж: Pro Гроші

Компанія Apple презентувала громадськості планшети iPad 10 та iPad Pro. Серед найбільш знакових змін – оновлення чіпа M1 і відмова від стандартного роз'єму Lightning.

Більше про особливості специфікації розповіли представники Apple на YouTube-каналі.

Новий дизайн iPad 10

Компанія до офіційної презентації не надавала споживачам жодної інформації, чого очікувати від цього планшету. Лише на презентації стало відомо, що новий iPad 10 початкового рівня від Apple отримав модернізований дизайн, наближений до зовнішнього вигляду лінійок Air або mini.

Гаджет відтепер послуговується роз'ємом USB-C, а не стандартним для виробника Lightning. Можливо, компанія має намір нарешті перейти на єдиний стандарт зарядки. Розмір екрану становить 10,9 дюймів, рамка більш тонка у порівняні з попередніми моделями.

Також нова версія позбулася кнопки Home під екраном. Натомість у верхню клавішу відключення вбудований сканер відбитків пальців (Touch ID). Що дивує, так це комплектація такими функціями, яких немає навіть у iPad Pro. Мова йде про Magic Keyboard Folio зі знімною клавіатурою та підставкою, а також про горизонтальну передню камеру.

Звісно, в модель вбудовано Wi-Fi 6 та 5G. Працює на основі процесора A14 Bionic (як у iPhone 12), що пропонує приблизно на 20% більшу продуктивність ЦП.

Ціна починається від 450 доларів. Передзамовлення доступно вже, а старт продажу – 26 жовтня.

Технічне покращення iPad Pro

Потужність приладу збільшилася завдяки функціонуванню нового процесора M2 (він замінив старий M1). Виробник заявив про вісім процесорних ядер із приростом продуктивності приблизно на 15%, завдяки чому версія Pro більше схожа на ноутбук, орієнтований на створення, редагування та керування різним контентом.

Звукова система також зазнала оновлення: відтепер у моделі чотири динаміка. Apple Pencil працює швидше і точніше, вдосконалені камери дозволяють користувачам знімати відео ProRes і транскодувати відзнятий матеріал до трьох разів швидше.

Для покупки доступно два варіанти діагоналі – 11 і 12,9 дюймів. Діапазон вбудованої пам'яті – від 128 ГБ до 2 ТБ. Плюс є 16 ГБ оперативної пам’яті.

Коштує гаджет майже вдвічі дорожче за попередньо представлений прилад – близько 800 доларів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що компанія BYD презентувала три нових електрокари. Також ми повідомляли, що Jeep показав свій перший електромобіль.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.