Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Apple готує неприємні зміни? Скільки платитимуть українці за сервіси компанії

Компанія Apple вирішила, що пора змінювати ціни на передплату на свої сервіси, але торкнеться це не усіх клієнтів

Фото: Unsplash

Apple півдищує вартість передплати Apple TV+

Фото: Unsplash

Компанія Apple вирішила слідувати глобальним змінам та вартість передплати на Apple TV+. До того ж зміниться вартість й інших послуг.

Про це йдеться на сайті Apple Inc.

Підписуватися на сервіси Apple за новими тарифами вже можуть користувачі у США та Великій Британії. Водночас українці поки що можуть не переживати стосовно здорожчання: українського ринку зміни не торкнуться. За новими тарифами вже мають сплачувати.

Які сервіси Apple стануть дорожчими

Наприклад, перегляд фільмів в онлайн-кінотеатрі тепер коштує 9,99 долара — раніше за підписку користувачі платили 6,99 долара.

Користуватися місяць ігровим сервісом Apple Arcade можна за 6,99 долара (було 4,99), а щоби переглядати новини на Apple News+ — 12, 99 долара (було 9,99 долара). Збільшиться вартість передплати й на Apple One, до якої входять одразу кілька сервісів.

Скільки за сервіси Apple платитимуть українці

Ціни не змінюються, як і неможливість розраховуватися за купівлю підписок на сервіси Apple гривнями. Відповідно, для українців й надалі усі ціни діятимуть у доларах. Однак цінова політика компанії на українському ринку наразі залишається без змін — 4,99 долара.

Українці платитимуть за сервіси Apple за старими цінами
Українці платитимуть за сервіси Apple за старими цінами
Фото: Скріншот

Скільки днів працювати, щоби заробити на новинку від Apple

В Україні за iPhone 14 Pro з базовою комплектацією (128 GB) доведеться віддати понад 50 тисяч гривень. Водночас у США новинка від Apple коштує 999 доларів, проте це чиста ціна, актуальна лише для чотирьох штатів, де податок із продажу становить 0%.

Тим часом команда Picodi.com порівняла місцеві ціни на iPhone 14 Pro із рівнем зарплат у різних країнах світу та розрахувала так званий "Індекс айфона" (вартість смартфона, виражену у робочих днях).

Наприклад в Україні, за останніми актуальними даними Пенсійного фонду, середньостатистична заробітна плата встановить 13 957 гривень (11 236 гривні на руки).

Тобто, як свідчать підрахунки, середньостатистичному громадянину України доведеться працювати майже 100 днів, щоби назбирати гроші на iPhone 14 Pro. І це якщо людина відкладатиме усю свою зарплату. За умови, що він відкладає на покупку усі зароблені гроші. Якщо порівнювати з минулим роком, то кількість днів збільшилася на 28,2.

Раніше ми розповідали, чому планшети Apple здивували усіх своїми розцінками. Також ми писали, як українцям можуть безплатно встановити на iPhone нову iOS 17.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.