Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Йти у ПФУ вже не обовʼязково? Як дізнатися про призначення субсидії онлайн

Розповідаємо, як дізнатись про призначення допомоги на сплату комунальних послуг та що для цього потрібно

Фото: УНІАН

Рішення про призначення субсидій можна дізнатись онлайн

Фото: УНІАН

В Україні, родини, дохід яких не дозволяє їм самостійно сплачувати комунальні послуги, мають право на призначення житлової субсидії. Завдяки зручним онлайн-ресурсам більше не потрібно особисто відвідувати Пенсійний фонд, щоб дізнатись про призначення такої допомоги.

Про те, як дізнатись про призначення субсидії, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Про призначення допомоги на житлово-комунальні послуги можна в особистому кабінеті на сайті Пенсійного фонду України. Для цього потрібно авторизуватись на сайті електронних послуг ПФУ за допомогою:

  • кваліфікованого електронного підпису (КЕП);
  • Дія. Підпису;
  • ID. GOV.UA.

Після того, як ви успішно авторизувались у меню зліва слід вибрати розділ "Мої повідомлення", у вікні, яке з'явиться на екрані, натиснути "Індивідуальні повідомлення". Рішення про призначення субсидії буде заходитись саме в цьому розділі.

Варто відзначити, що орган Пенсійного фонду інформує громадян про одне з прийнятих рішень:

  • призначення житлово-комунальної субсидії;
  • непризначення, відмову в призначенні житлової субсидії.

Якщо рішення з призначення допомоги було негативним, Пенсійний фонд інформує заявника таким чином:

  • якщо звернення надходило в електронній формі — через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України чи Портал Дія;
  • якщо звернення надходило в паперовій формі — відповідь надають також в паперовій формі з переліком причин відмови й порядком оскарження такого рішення, з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис.

Як оформити субсидію ВПО

Переселенці можуть оформити житлову субсидію навіть якщо не мають договору про оренду житла. Для оформлення допомоги необхідно отримати додатковий документ — довідку ВПО про реєстрацію за новою адресою проживання. Отримати допомогу на комунальні послуги можна подавши заяву:

  • звернутись до сервісного центру Пенсійного фонду;
  • завітавши особисто в місцеву раду або ЦНАП;
  • через портал Пенсійного фонду;
  • мобільний застосунок ПФУ;
  • портал "Дія".

Для оформлення потрібно подати заяву на отримання субсидії та мати при собі паспорт, реєстраційний номер платника податків, декларацію про доходи та витрати (саме в цьому документі вказується, скільки людей проживає), довідку про статус ВПО.

Раніше ми писали, за який період переглядають доходи сім'ї для призначення субсидії, а також чи можуть отримати допомогу на комунальні послуги люди, які втратили роботу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.