Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Субсидії в Україні: у ПФУ пояснили, як на допомогу впливають доходи подружжя

У Пенсійному фонді пояснили, чи існують винятки для подружжя під час призначення житлових субсидій

Фото: УНІАН

Як призначають субсидії подружжям в Україні

Фото: УНІАН

Житлові субсидії в Україні призначають зважаючи на рівень доходів подружжя. Усі дані уважно вивчають і лише після цього остаточно вирішують, надавати допомогу господарству чи ні.

Як повідомляє Пенсійний фонд України, на призначення житлової субсидії впливає кількість людей, які зареєстровані у житловому приміщенні.

Розмір допомоги розраховується на усіх представників домогосподарства. Відповідну норму, як зазначають у державній структурі, можна знайти у пункті 24 "Положення про порядок призначення житлових субсидій".

Зазначається. що доходи чоловіка та дружини відіграють важливу роль у призначенні житлової субсидії та якщо їхнє зареєстроване (фактичне) місце проживання відрізняється від адреси, за якою зареєстроване домогосподарство. Адже у статті 3 Сімейного кодексу України, вказується, що подружжя вважається сім’єю навіть тоді, коли дружина та чоловік з поважних причин живуть не разом.

Однак існують винятки. Як пояснили у Пенсійному фонді, доходи подружжя враховувати не будуть, якщо:

  • їм обом понад 60 років;
  • вони живуть у сільській місцевості або селищах міського типу.

Якщо ці критерії збігаються, тоді доходи подружжя не братимуться до уваги в рамках призначення субсидії навіть тоді, якщо зареєстроване, задеклароване чи фактичне місце проживання подружжя відрізняється від адреси домогосподарства.

Як дізнатися призначили субсидію чи ні

Для цього не потрібно особисто відвідувати державні установи чи дзвонити у Пенсійний фонд. Дізнатися про призначення чи відмову в отриманні грошової допомоги на оплату комунальних послуг можна онлайн. Для цього потрібно:

  • відкрити головну сторінку Пенсійного фонду;
  • пройти авторизацію: у цьому допоможе кваліфікований електронний підпис (КЕП), Дія.Підпис чи ID.GOV.UA;
  • увійти в особистий кабінет;
  • у лівому меню знайти кнопку "Мої повідомлення" та клацнути на неї;
  • у новому вікні відкрити вкладку "Індивідуальні повідомлення" та прочитати текст сповіщення про рішення щодо житлової субсидії.

Тобто усю необхідну інформацію можна отримати навіть не виходячи з дому.

Раніше ми пояснювали, які доходи підприємців враховуються під час призначення субсидії. Також ми писали, кому ще з українців дозволили оформлювати субсидію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.