Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як правильно подати показання лічильника газу? Про що не варто забувати українцям

Розповідаємо, як правильно зняти дані з лічильника газу, та які є способи передати актуальні показники за спожите блакитне паливо

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як зняти дані з лічильника газу

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Обов'язком всіх споживачів газу є — подача актуальних показників лічильника. Таку процедуру слід проводити щомісяця з першого по п'яте число.

Про те, як правильно подати показники лічильника газу, розповідає редакція сайту Pro Гроші.

Перед тим, як подавати показники лічильника їх потрібно правильно зняти, для цього слід записати цифри на лічильнику без урахування чисел червоного кольору та цифр після коми. Подати актуальні показники можна декількома способами, це можна зробити:

  • на сайті компанії, яка вас обслуговує;
  • через оператора ГРМ, який може фізично прийти за вашою адресою;
  • подзвонивши у контакт-центр регулятора;
  • через чат-бот постачальника.

Що відомо про соціальний тариф на газ

В Україні почала з'являтись інформація про те, що деяким категоріям громадян доступна пільгова ціна на блакитне паливо. Громадянам пропонують вартість газу за ціною, яка вдвічі нижча від тієї, за якою сплачують більшість українців. Однак в Нафтогазі спростували ці чутки, та попередили громадян про нову схему заволодіння персональними даними громадян шахраями.

"Жодних інших цін на газ для всіх категорій населення, ніж ті, що зазначені на офіційних ресурсах компаній Групи Нафтогаз, не існує. Це є черговою шахрайською схемою з метою заволодіння персональними даними та даними банківських рахунків", – повідомили в компанії.

Аферисти намагались отримати дані українців пропонуючи їм перейти на так званий "соціальний тариф", за умовами якого, нібито, можна платити за блакитне паливо по 4 гривні за кубометр. А для більшої правдивості, такий "тариф" пропонували не всім, а лише деяким категоріям населення, до яких належать:

  • пенсіонери;
  • багатодітні родини;
  • сім’ї військовослужбовців;
  • малозабезпечені родини.

В Нафтогазі запевнили, що не залишать цю ситуацію без уваги та зроблять необхідні кроки, для того, щоб зловмисників було покарано і вони не могли обманом виманювати особисті дані в українців. А також закликали громадян України довіряти лише офіційним перевіреним джерелам інформації, та не переходити за сумнівними посиланнями, якими б вигідними вони не здавались.

Раніше ми писали, як клієнти Нафтогазу можуть оплатити послуги компанії за допомогою терміналів Ощадбанку, а також чому споживачам блакитного палива може повторно прийти платіжка за сплачений газ та як діяти в такій ситуації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.