Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Будемо платити більше? В Україні хочуть підняти тариф за газ

Надходження з податків не покривають навіть військових видатків

Колаж: Pro Гроші

Ситуація з бюджетом дуже важка

Колаж: Pro Гроші

Тарифи на газ для населення зростуть з травня наступного року. Однак деякі спеціалісти вважають, що ціну на паливо треба було підняти ще раніше.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев на Форумі "Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади".

"Позиція Президента – що до квітня тарифи не змінюватимуться. Але зрозуміло, що потім їх маємо підіймати. На мою думку, їх треба було б підняти й раніше. Тому що ситуація з бюджетом дуже важка. Надходження з податків не покривають навіть військових видатків", — пояснив він.

Який місяць буде найскладнішим під час опалювального сезону

Раніше ми вже писали, що цей період буде досить складним для кожного українця, у першу чергу, через непередбачувану, варварську поведінку Росії, яка може цілеспрямовано нищити енергетичну інфраструктуру у різних регіонах.

За словами директора енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, зазвичай, найскладнішими місяцями осінньо-зимового періоду є лютий та початок березня, коли енергоресурси вже потроху вичерпуються й енергосистема працює у найбільшій напрузі.

Серйозні проблеми можуть спіткати українців через можливі ракетні обстріли, які призводять до руйнування ТЕЦ, котелень, електромереж та тепломереж.

Також ми писали, чому українцям не варто розраховувати на обігрівачі та яке місто може залишитись без газу та опалювання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.