Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Субсидії у травні: куди звертатися, якщо не прийшла виплата

Українці можуть дистанційно звернутися до відповідального органу, щоб дізнатися про затримки в субсидіях

Фото: УНІАН, ПФУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У разі затримки субсидії варто звертатися до Пенсійного фонду України

Фото: УНІАН, ПФУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

З 1 травня українці отримують допомогу на оплату житлово-комунальних послуг на неопалювальний період. Частині громадян субсидії продовжили автоматично, а комусь довелося заново подавати заявку та документи. Трапляється, що в такі перехідні періоди можуть виникати затримки з нарахуванням допомоги.

Сайт Pro Гроші розповідає, куди звертатися, якщо вчасно не прийшла субсидія.

Призначенням і нарахуванням займається Пенсійний фонд України. Тож всі питання, що стосуються субсидій, слід направляти туди. Шляхів є багато: можна зателефонувати на гарячу лінію, написати електронного листа, зв’язатися з представниками органу в соціальних мережах або прийти особисто до відділення ПФУ.

Номери контакт-центру:

  • 0-800-503-753;
  • 044-281-08-70;
  • 044-281-08-71;
  • (032)-297-14-12 (тільки в будні дні).

Електронна пошта ПФУ – [email protected]. Також Пенсійний фонд активно веде сторінку в соціальній мережі Facebook, де публікує актуальні новини та інформацію щодо виплат. Українці часто пишуть запитання під пов’язаними постами, а представники відомства дають відповіді. Але можна звернутися в особистих повідомленнях і поспілкуватися відокремлено.

Пенсійний фонд працює з понеділка по п’ятницю, робочі години – з 8:00 до 17:00 (з 12:00 до 12:45 обідня перерва). Контакт-центр функціонує у суботу з 8:00 до 14:00.

За яких обставин можуть позбавити субсидії

Неотримання субсидії може пояснюватися не лише затримкою у виплаті, але й скасуванням державної допомоги. Існує вичерпний перелік підстав, які дозволяють відмовити людині в підтримці. Одна з найчастіших причин – зміна місця проживання. Серед інших об’єктивних обставин – смерть одержувача.

"Позбавити субсидії можуть через борги з оплати комунальних послуг. Якщо прострочено понад три місяці заборгованості з оплати комуналки, витрат на управління багатоквартирним будинком, термін позовної давності якого не минув, та загальна сума якої перевищує 680 гривень, то виплата субсидії автоматично припиняється",зауважила начальниця харківського відділення безоплатної правової допомоги Наталія Ярошенко.

Щоб домогтися призначення державної підтримки, треба погасити заборгованість і надати підтверджувальні документи при повторному оформленні субсидії.

Втратити її можна через невірно вказані персональні дані, зокрема про розмір доходів. Цей чинник прямо впливає на розрахунок допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг, тому заниження стане причиною відмови.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що субсидію легко оформити через ПФУ та розповідав, як подати документи онлайн. Також ми повідомляли, чи можуть вимушені переселенці оформити субсидію у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.